KBC Equitas
2019. május 7. 8:35

Gyorshírek kedd reggel

  

Ráijesztett a tőzsdékre az amerikai elnök üzenete, mely szerint tovább emelkednének a kínai termékekre kivetett vámok és a kereskedelmi háború újbóli kiélesedésének hírére, az ázsiai tőzsdék után az európai és amerikai tőzsdék is 2 százalék körüli mínuszban indították a tegnapi kereskedést. Felmerült a lehetősége, hogy a kínai fél elhalaszthatja a szerdai találkozót, azonban az előzetes hírekkel ellentétben mégis sor fog kerülni a tárgyalásra a két ország között. A piacok inkább pozitívan fogadták a fejleményeket, és a kezdeti mínuszok zárásra már enyhültek a Dow Jones mindössze 66 pontos mínuszban zárt, az S&P 500 és a Nasdaq pedig fél százalékos csökkenésben fejezte be napot.

Az európai piacok is követték az amerikai tőzsdéket, míg nyitáskor a fő részvényindexek estek, a nap végére sikerült ledolgozni az esés egy részét. A DAX index végül 1 százalékos mínuszban, a CAC 1,2, a Stoxx 600 0,8 százalékot csökkent. Európában egyedül a londoni tőzsde tudott erősödni, 0,4 százalékos pluszban zárta a napot.

Európában most a német piacra helyeződhet a fókusz, mivel fontos gyorsjelentések és makroadatok kerültek közzétételre ma reggel. A DAX index tagjai közül az Infineon, a Vonovia, a Henkel és a BMW tette közzé első negyedéves eredményeit. A BMW és a Henkel csökkenő profitról számolt be az első negyedévben, míg az Infineonnak sikerült felülmúlnia az elemzői várakozásokat és fenntartotta a korábbi előrejelzését a teljes évi eredményre vonatkozóan. A Vonovia bevételei tovább növekedtek az első negyedévben, és jók a kilátásai a vállalatnak az év további részére is, a részvény több mint 2 százalékos pluszban nyithat.

A makroadatokra tekintve már kevesebb pozitívumot találhatunk, a németországi gyáripari megrendelések a vártnál kisebb mértékben emelkedtek, márciusban 0,6 százalékos volt a rendelések növekedése a várt 1,4 százalékhoz képest. Nyitás előtt a főbb európai indexek enyhe csökkenést mutatnak.

A magyar piac sem volt kivétel az esés alól, bár a BUX index 0,5 százalékos mínusszal így is felülteljesítő volt az európai piacokon. A Richter kivételével, amely 0,2 százalékot erősödött, viszont enyhén visszaestek a blue chipek, az OTP 0,2, a Magyar Telekom 1,2 mínuszt szedett össze, míg a leggyengébben a Mol részvénye teljesített közel másfél százalékot veszített az értékéből.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.