KBC Equitas
2019. április 30. 8:32

Gyorshírek kedd reggel

  

Csökkenéssel kezdte a hetet a magyar tőzsde, a BUX index 1,4 százalékos mínuszban zárta a napot. A blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, 2,7 százalékos eséssel egy fontos szintről fordult le a részvény. A Mol és az OTP részvénye egy-egy százalékot veszített az értékéből, míg a Magyar Telekom stagnált.

Ma az MNB kamatdöntő ülésére figyelhetünk, azonban inkább csak az azt követő közlemény tartogathat érdekességeket. Már megtudhattuk, hogy a jegybank a hétfői devizaswap tendere után a bankrendszeri többletlikviditás 178 milliárd forinttal csökkent, ezzel két éves mélypontra esett a bankrendszernek nyújtott többletlikviditás.

Enyhén tudtak emelkedni a tengerentúli piacok, az S&P 500 indexnél azonban ez is elegendő volt az új történelmi csúcshoz. Zárás után a nagyobb cégek közül az Alphabet tette közzé gyorsjelentését, amely azonban elmaradt a várakozásoktól, a társaság jelentősen lassuló növekedési ütemről számolt be. A Nasdaq is a mindenkori csúcs közelében tartózkodik, a Dow Jones viszont még nem érte el a maximumot. Tegnap jól teljesítettek a bankszektor részvényei, míg a Dow komponensek közül az Intel volt a leggyengébb, amely a múlt heti gyenge gyorsjelentés után azért nem meglepő.

Az európai tőzsdék is enyhe emelkedésben zárták a napot a DAX, CAC és az FTSE 100 is csak 0,1-0,2 százalékot között tudott erősödni. A ma reggeli határidős indexadatok alapján enyhe csökkenéssel kezdődhet Nyugat-Európában a kereskedés, a délelőtt érkező eurózónás GDP adat előtt valószínűsíthetően kivárás jellemezheti a piacot, az eurózóna gazdasági növekedésére a várakozás 1,1 százalék.

Vegyesen teljesítettek az ázsiai tőzsdék, miután Kína a várakozásoktól elmaradó feldolgozóipari aktivitásról szóló adatot tett közzé. Áprilisra vonatkozóan a beszerzési menedzser index is csak éppen, hogy bővülést jelez 50,1 pontos értékével. A technológiai szektorból pedig rossz hírek érkeztek, a Samsung 60 százalékos profitcsökkenésről számolt be.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.