KBC Equitas
2019. április 2. 8:22

Gyorshírek kedd reggel

  

Ismét szavazott a brit parlament a különböző Brexit forgatókönyvekről, azonban ismét elutasításra került az összes alternatív javaslat, így 10 nappal a meghosszabbított határidő előtt még mindig nincs megállapodás. A britek részéről a jelenlegi 4 alternatíva közül a vámunióban maradás kapta a legtöbb szavazatot, de a többség ennél a javaslatánál sem volt meg, nehéz elképzelni, hogy a sok forgatókönyv közül, melyik kaphatna többséget a következő napokban, emiatt a hard brexit esélye jelentősen növekszik. Emiatt a font is gyengülésnek indult a főbb devizákkal szemben.

Tegnap a pozitív meglepetést okozó kínai adatok miatt jó hangulatban telt a kereskedés a tőzsdéken. Egy adatból persze nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a kínai lassulással kapcsolatos kockázatok nem szűntek meg, de egy fellélegzést jelentett a bővülést jelző feldolgozóipari index. Hétfőn így mind Ázsiában, mind Európában  jelentős pluszban zártak az indexek. Az ázsiai piacokon folytatódott is a jó hangulat, reggelre pluszban zártak az indexek, viszont az európai határidős indexek állása alapján ma reggel még vegyesek az elmozdulások.

Az Egyesült Államokban szintén jelentősen emelkedtek az indexek, február óta újra 26000 pont felett tudott zárni a Dow Jones, az S&P 500 1,2 százalékot erősödött, a bankszektor és a technológiai szektor is jól teljesített, a Nasdaq 1,3 százalékkal zárt magasabban.

A magyar tőzsdén is pozitívra sikerült a zárás, a BUX index 0,6 százalékos pluszban fejezte be a napot. A blue chipek közül a Richter kivételével emelkedni tudtak a részvények, a Mol és az OTP egyaránt 1,3 százalékos pluszban zárt, a Magyar Telekom pedig mindösszesen 1 forinttal zárt magasabban. Ismét kiemelkedett mind forgalomban, mind emelkedésben a 4iG részvénye, 10 százalékot ralizott tegnap a papír. A Mol éves számai és a jelenlegi várakozások tükrében frissítettünk a modellünkön, amelyről bővebben itt olvashatnak. A Richter menedzsmentje közgyűlési előterjesztésében részvényenként 100 forint osztalékot javasol.

Folytatódott az olajár emelkedése miután két, a kínálati oldalra ható hír is megjelent. Márciusban négy év óta a legalacsonyabb szintre került az OPEC olajtermelése, valamint egy alaszkai szövetségi bíró felfüggesztette Trump rendeletét az Északi- Jeges-tengeren folytatott kitermelésre. A WTI árfolyama 61 dollár fölé emelkedett, a Brent pedig közelít a 70 dollárhoz.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.