KBC Equitas
2019. február 12. 8:32

Gyorshírek kedd reggel

  

Jól indult a hét Európában, a fontosabb tőzsdeindexek egy százalék körüli emelkedést realizáltak. Észak-Amerikában már bizonytalanabb volt a hangulat, a nagyobb indexek nem mozdultak el jelentősebben. A BUX Európához képest alulteljesített, mindössze 0,2 százalékot javult a budapesti tőzsdeindex, a legnagyobb komponens OTP izmos, 1,2 százalékos növekedése mellett. A Richterről ma reggel érkezett jó hír, forgalmazási megállapodást kötöttek az Allergannal a Levosert értékesítésének latin-amerikai kiterjesztéséről.

Tegnap újabb részletek derültek ki a vasárnap bejelentett családvédelmi akciótervvel kapcsolatban. Novák Katalin államtitkár bejelentése szerint a házas nőknek felvehető 10 milliós szabad felhasználású hitel kamatmentes lesz, ehhez pedig júliustól kezdve három évig lehet hozzájutni, nem csak friss házasoknak. Emellett kiderült, hogy a nagycsaládosoknak járó hétszemélyes újautóra felvehető támogatás a jármű értékének legfeljebb 50 százaléka lehet, illetve eltörlik a CSOK-nál a lakásárra értendő 35 milliós felső értékhatárt.

A Duna House elemzése szerint újabb lökést adhat az ingatlanpiacnak a CSOK kedvezményes hitelének kibővítése. 2018 első három negyedévében a tranzakciók 96,6 százaléka volt használtlakás, így az ezekre is kiterjesztett támogatás még jelentősebb rétegeket buzdíthat lakásvásárlásra. A megnövekvő forgalom a cég malmára is hajthatja a vizet, bér az árfolyam nem változott egyelőre jelentősen.

A Wallis Asset Management Zrt. egy tőzsdén kívüli ügylet keretében 80 százalék alá csökkentette részesedését az AutoWallis Nyrt.-ben. Ez egy újabb lépés a BUX indexbe kerüléshez vezető úton, amely a cégvezetés egyik célja. A vállalat részvényét továbbra is nagy forgalom mellett adják-veszik, tegnap a negyedik legforgalmasabb papír volt a BÉT-en. A volatilitás továbbra is nagy, tegnap 14 százalékot esett az árfolyam. A kormány által bejelentett nagycsaládosoknak járó autótámogatási program egyébként a cégnek sem jöhet rosszul, felpöröghet a kereslet a hétszemélyes BMW modellek iránt is.

Ma reggel érkezik a januári inflációs adat, a konszenzus 2,8 százalékos árdrágulást prognosztizál, az előző hónapi 2,7 százalékos érték után. A bejelentés előtt az EURHUF 319,7-en áll, a devizapár éppen a 320-as szintnél lévő ellenállást tesztelgeti.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.