KBC Equitas
2019. április 16. 8:23

Gyorshírek kedd reggel

  

Alacsony forgalom mellett enyhe csökkenésben zárta a hét első napját a BUX index, 0, százalékos csökkenésben 42420 ponton zárta a napot. A gyenge forgalom lecsorgással párosult, kivéve az OTP-nél, ugyanis zárásra újra összejött a történelmi csúcs. A blue chipek közül még a Magyar Telekom tudott emelkedni, fél százalékos pluszban zárta a napot. A Mol közel 1 százalékot, a Richter pedig 0,5 százalékot csökkent a nap végére. Megemelte a JP Morgan a Richterre vonatkozó célárát, az új ajánlás felülsúlyozás 6410 forinton fair érték mellett.

Kevésbé örültek a befektetők a Goldman Sachs és a Citigroup gyorsjelentésének. Habár profitsoron mindkét vállalat felülmúlta a várakozásokat, a bevételek gyengébbre sikerültek, emiatt az összkép vegyesen alakult. A jelentésekről bővebben is írtunk tegnapi elemzésünkben. A Goldman tegnap a legrosszabbul teljesítő Dow Jones komponens volt, míg a Citigroup részvénye néhány pontos csökkenésben fejezte be a kereskedést.

Összességében a tengerentúlon nem látszott nagy vételi erő a tőzsdéken, az S&P 500, a Dow Jones, és a Nasdaq is megegyező mértékben, 0,1 százakkal csökkent. A vállalati jelentések miatt kivárás jellemezheti a piacot, valamint a holnap érkező kínai GDP adat is nagy hatással lehet a tőzsdékre.

A mai napon is az egyedi vállalati események lehetnek fókuszban az amerikai piacon, a bankszektorban a Bank of America és a Blackrock folytatja a közzétételek sorát, valamint a Johnson & Johnson és a Netflix eredményeit is érdemes figyelni.

Nyugat-Európában kismértékben erősödni tudtak az indexek, a DAX 0,2, a CAC 0,1 százalékkal, a londoni tőzsde pedig stagnált. A ma reggeli határidős indexadatok alapján enyhe pluszban indulhat a kereskedés. Európában a ZEW gazdasági hangulatindex értéke lehet fontos makroadatok szempontjából, amelyet ma délelőtt 11 órakor tesznek közzé.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.