KBC Equitas
2020. február 20. 8:28

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Fejlett részvénypiacok: A koronavírus globális terjedése (emelkedő esetszámot jelentettek Japánban és Dél-Koreában is) ellenére, vagy inkább a Kínában való lassulása miatt optimista volt a hangulat a fejlett részvénypiacokon. Az Egyesült Államokban az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcson zárt, a részvények közül pedig a Tesla 5 százalékos emelkedéssel került új zárócsúcsra. Európában is emelkedtek tegnap az indexek, köszönhetően a Deutsche Telekom és a Puma jelentésének kedvező fogadtatásának is. Ma reggel vegyes a kép, Ázsiában Hongkong enyhe mínuszban, Sanghaj magabiztos pluszban áll, míg a határidős indexek alapján a fontosabb börzeindexeknél nem várható nagy elmozdulás nyitás után. Tegnap este a Fed jegyzőkönyve nem okozott meglepetést, a koronavírus jelentette kokcázatokra figyelmeztettek. Ma nem érkeznek fontosabb makroadatok, holnap viszont a PMI-adatokra érdemes lesz figyelni.

Magyar piac: Felülteljesítő volt a BUX, a budapesti index 1,4 százalékot emelkedett. A komponensek közül kiemelkedett az OTP, mely 15630 forinttal új csúcson zárt. A Mol részvényére célárcsökkentés érkezett a VTB Capital elemzőjétől, 3500 forint után 2900 forint az új célár. A hazai olajtársaság holnap nyitás előtt teszi közzé gyorsjelentését. A kispapírok közül tegnap zárás után jelentett a Rába, a cég eredményeire rányomta a bélyegét a romló külső környezet, éves összehasonlításban minden fontosabb soron visszaesés látható.

Magyar Telekom: A fogyasztók megtévesztése miatt 670 millió forintos büntetést szabott ki a Telekomra a Gazdasági Versenyhivatal. Az utóbb hónapokban egyébként több versenytárs, a Telenor és a Vodafone is büntetést kapott. A Magyar Telekom árfolyama tegnap tovább esett, miután már kedden is rosszul fogadták a befektetők a gyorsjelentést.

Olaj, arany: Tovább emelkedett az arany árfolyama tegnap, ezzel pedig közel 7 éve nem látott magasságokba került a nemesfém, ma reggel azonban enyhe csökkenés látható. Az olaj is nagyot erősödött tegnap, ma reggelre már az 54 dollárt is elérte a WTI, a Brent pedig már a 60 dollárt közelíti.

Forint: Konzultált a kereskedelmi bankokkal az MNB. A jegybank szerint csak szokványos egyeztetésről volt szó, azonban téma lehetett a bankközi kamatok utóbbi napokban tapasztalt emelkedése is, amelynek megállítására akár lehet is jegybanki szándék. A hír hatására megnőtt a volatilitás a forint árfolyamában, összességében pedig gyengült a hazai fizetőeszköz, ma reggel az EURHUF 337.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.