KBC Equitas
2020. január 23. 8:37

Gyorshírek csütörtök reggel

  

EKB: Mai napon kerül sor az EKB kamatdöntő ülésére, amelyen az irányadó kamatráta mellett leginkább az EKB új stratégiájára figyelhetünk. Ebben fontos lehet, hogy esetlegesen újraértékeli-e a jegybank az inflációs célját, valamint a klímaváltozásra és a kriptovalutákkal kapcsolatban milyen álláspontot fogalmaz meg. Az EKB elnöke egyébként a mai kamatdöntő ülést követő sajtótájékoztató után holnap Davosban a Világgazdasági Fórumon is beszédet tart majd, amire szintén érdemes lesz figyelni.

Gyorsjelentések: Izgalmas gyorsjelentésekre reagálhattak tegnap a befektetők. A Netflix negyedéves eredményei felülmúlták a várakozásokat, ennek ellenére az árfolyam mínuszba került, amelyben közrejátszhatott a továbbra is gyenge cash-flow termelés és a mérsékeltebb előfizető prognózis. Kedvezőbb fogadtatásra talált viszont az IBM, mely tegnap 3 százalékos pluszban nyitott a gyorsjelentése után, főleg a felhőszolgáltatás üzletág teljesítménye örömteli. Ma is érdekes gyorsjelentésekre figyelhetünk, délután, nyitás előtt jelent például a Procter&Gamble és az American Airlines is, nyitás után pedig az Intel teszi közzé gyorsjelentését.

Vámok: Donald Trump a davosi Világgazdasági Konferencián az amerikai technológiai óriásokat sújtó európai digitális adók miatt panaszkodott. Kijelentette, hogy Európával nagyon nehéz tárgyalni, amely szerinte évek óta kizsigereli az Egyesült Államokat. A megállapodás elmaradása esetén nagyon magas vámok kivetésével fenyegetőzött, amelynek egyik legsúlyosabb érintettje az európai autószektor lehet.

Indexek: Tegnap enyhén negatív hangulat uralkodott az európai tőzsdéken, a vezető nyugat-európai tőzsdék közül a DAX index 0,3, a CAC 0,6, az FTSE 100 pedig 0,5 százalékos mínuszban zárt. A tengerentúlon a kezdeti pluszok zárásra már elolvadtak és mind az S&P 500, mind a Dow Jones közel az előző napi záróértékénél fejezte be a napot. A Nasdaq enyhén 0,1 százalékkal tudott emelkedni. Az ázsiai piacok a koronavírus terjedése miatt jelentős mínuszban zártak, emiatt az európai indexek is fél százalék körüli csökkenéssel indíthatják a napot.

Lufthansa: Sajtóértesülések szerint a Lufthansa tőzsdére viheti a repülőgép karbantartással foglalkozó Technik üzletágát, ezzel extra forrást vonva be. A hír nem került hivatalosan megerősítésre, azonban a részvényárfolyam jelentős pluszban nyithat.

BUX: A budapesti tőzsdén optimista volt a hangulat, a BUX 1,1 százalékos növekedéssel jelentősen felülmúlta a fejlett részvénypiaci börzeindexeket. A nagyok közül az OTP-t tegnap kezdte követni az Autonomous Research elemzője (a Bloomberg adatbázisába tegnap került be), a célár 17267 forint lett. A bankpapír jól teljesített tegnap, 1,6 százalékot emelkedett. A Mol is felpattant a keddi zuhanása után, tegnap 1,8 százalékos emelkedéssel 2748 forintig kapaszkodott vissza. Tegnap a legkevésbé jól teljesítő komponens az Opus volt 2,5 százalékos csökkenéssel.

Brexit: Elfogadta a brit parlament az Egyesült Királyság EU-ból történő kilépésének törvénytervezetét, ezzel szabaddá vált az út, hogy rendezetten kiléphessenek a britek jövő hét pénteken az Európai Unióból, és kezdetét vehessék a további tárgyalások többek között a kereskedelemről.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.