KBC Equitas
2020. január 2. 8:33

Gyorshírek csütörtök reggel

   

Külföldi piacok: Az év első napján a fontosabb tőzsdék zárva tartottak, de a budapesti és sok más európai börzén Szilveszter napján sem volt kereskedés. Az amerikai tőzsdék azonban nem pihentek az év utolsó napján sem, az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is 0,3 százalékot emelkedett. A sanghaji és a hongkongi tőzsdék jól kezdték 2020-at, mindkét börzén több mint egy százalékos eddig az emelkedés, a határidős indexek alapján az európai börzéken viszont nem várható nagy elmozdulás nyitáskor.

A tavalyi év a fontos piacok számára rendkívül jól sikerült, több esetben is történelmi csúcsdöntésekre került sor. Összességében pedig így teljesítettel a fontosabb börzeindexek:

 • S&P 500: 28,6%
 • Dow Jones: 21,7%
 • Nasdaq: 35,9%
 • DAX (Frankfurt): 25,5%
 • CAC (Párizs): 26,4%
 • FTSE100 (London): 12,1%

Magyar piac: A magyar piacon is több érdekes változás volt a tavalyi évben, a BUX nagyot emelkedett, habár így is elmaradt a fejlett részvénypiacoktól. A forint pedig tavaly történelmi mélypontjára zuhant az euróval szemben.

 • BUX: 17,8%
 • OTP: 36,7%
 • Mol: -1,6%
 • Richter: 18,4%
 • Magyar Telekom: 0,5%
 • EURHUF: 3,10%

Kína PMI: Decemberben is bővült a kínai feldolgozóipari aktivitás a Caixin beszerzési menedzser index alapján, viszont az index 51,5 pontos értéke enyhén elmaradt a várttól.  A friss mutatók szerint a belső kereslet decemberben is bővült az országban, viszont október és november hónapokhoz viszonyítva alacsonyabb ütemben.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.