KBC Equitas
2019. november 28. 8:37

Gyorshírek csütörtök reggel

   

Indexek: Bár a Hongkongot támogató törvény Trump általi aláírása heves kínai tiltakozást váltott ki, a kereskedelmi tárgyalásokat övező óvatos optimizmus fennmaradt. A fejlett részvénypiaci indexek többsége mérsékelten emelkedett. A párizsi CAC volt gyengébb 0,1 százalékos csökkenéssel, az amerikai Nasdaq pedig 0,7 százalékos növekedéssel felülteljesített. Ma reggel Európában nagyon enyhe csökkenésre van kilátás, az amerikai tőzsdék viszont nem lesznek nyitva Hálaadás ünnepe miatt.

Makroadatok: Nagy meglepetést okozott az amerikai harmadik negyedéves GDP adat, amely alapján a gazdasági növekedés 2,1 százalékos volt. Az előzetes becslés még csak 1,9 százalékos bővülést jelzett. A Fed tegnap közzétett Bézs könyve is optimizmusra ad okot, amely alapján az előző hónapban is jó erőben volt az amerikai gazdaság.

Magyarországon a munkanélküliségi rátát tette közzé a KSH, se meglepetés se változás nem történt, 3,5 százalékos maradt a ráta. Ma Németországból érkezik előzetes novemberi inflációs adat, a várakozás 1,2 százalékos éves árdrágulás, míg az Eurózóna egészére vonatkozó adatra holnap derül fény.

BUX: Tegnap 0,4 százalékos csökkenéssel alulteljesítette a nyugati börzéket a BUX. A nagyok közül csak a Mol és az OTP emelkedett nagyon enyhe mértékben, az Opus viszont 6,4 százalékkal esett.

Magyar Telekom: Bejelentése szerint értékesíti egyik budapesti ingatlanát, a Telekom Parkot a Magyar Telekom, a korábban bejelentett működési hatékonyság és portfolióracionalizálás részeként. A tranzakció nagyságrendileg 3,7 milliárd forint bevételt eredményezhet.

Fúzió: Sajtóhírek szerint a Deutsche Telekom és a francia Orange az egyesülést tervezi, bár a folyamat még nagyon korai szakaszban tart, és több zökkenő is lehet. A tranzakcióra egyébként részvénycsere keretében kerülhetne sor. A befektetők inkább bizakódónak tűnnek, tegnap a Deutsche Telekom árfolyama 1,3 százalékkal emelkedett.

BÉT: Holnap rövidített kereskedés lesz a budapesti tőzsdén (az azonnali piac kereskedési ideje 8:30 – 14:20, vagyis három órával zár hamarabb a piac), a nap végén pedig törlésre kerül az összes nyitott ajánlat. Ennek oka, hogy a BÉT verzióváltást hajt végre kereskedési rendszerében. A legfontosabb változás, hogy eltörlésre kerül a korábbi maximális napi elmozdulás 15, illetve 20 százalékos mértékű korlátozása.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.