KBC Equitas
2019. november 21. 8:35

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Indexek: Pesszimistává vált a hangulat a fejlett részvénypiacokon, Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is fél százalék körüli csökkenést szenvedtek a főbb indexek. A kereskedelmi tárgyalások miatt aggódtak leginkább a befektetők, elképzelhető ugyanis, hogy jövőre csúszik az első részmegállapodás elfogadása. Nem tesz jót a kínai-amerikai viszonynak az sem, hogy jó eséllyel Donald Trump ma aláírja a hongkongi tüntetőket támogató törvényt. Liu He kínai főtárgyaló azonban továbbra is óvatosan optimista a megállapodással kapcsolatban. A határidős indexek alakulása alapján ma reggel mínuszban nyithatnak az európai börzék.

Fed: Az októberi kamatdöntő ülés jegyzőkönyve szerint a Nyíltpiaci Bizottság tagjai optimistábbak lettek a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban. Arról is szó esett a Fed döntéshozói között, hogy az irányadó rátát nem fogják a negatív tartományba csökkenteni, ahogy Japánban és Európában. A Fed-jegyzőkönyv után ma közzétételre kerül az EKB-jegyzőkönyv is, valamint megtudhatjuk az OECD legújabb gazdasági előrejelzéseit.

BUX: 0,7 százalékos emelkedéssel felülteljesítette a fejlett részvénypiaci indexeket a BUX. A legnagyobb blue chip, az OTP tegnap 1,4 százalékos emelekdéssel húzta fel az indexet, de a nagyok közül a Richter és a Mol is feljebb került. Az egyik legjobban szereplő komponens 2,4 százalékos emelkedéssel az Appeninn volt, amely 20 milliárd forint értékben sikeres kötvényaukciót tartott tegnap. Tegnap közzétette gyorsjelentését az ANY Biztopnsági Nyomda, amely szerint, 9 százalékkal emelkedett az árbevétel az elmúlt negyedévben, különösen az exportértékesítés pörgött fel.

Opus: Bejelentése alapján tárgyalásokba kezdett az Opus a Mátrai Erőmű eladásáról. A potenciális vevő az MVM, amivel egyelőre egy szándéknyilatkozatot írtak alá. A Mátrai erőmű az ország második legnagyobb erőműve, ami azonban jelenleg veszteségesen működik. Az Opus árfolyama 1,7 százalékkal csökkent tegnap.

Est Media: Új befektetők érkeztek a céghez, tőzsdén kívüli ügylet keretében Barna Zsolt, valamint Antal Kadosa Adorján is 6,5 - 6,5 százalék mértékű befolyást szerzett.

Las Francaise De Jeux: Tőzsdére lépett a francia szerencsejáték-szervező vállalat, a francia állam 52 százaléknyi tulajdonrésztől vált meg. Az IPO értéke 1,9 milliárd euró, amely a francia tőzsdén a legnagyobb 14 év óta.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.