KBC Equitas
2019. november 14. 8:35

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Kína: Gyenge makroadatok érkeztek Kínából, az országba érkező befektetések csak 5,2 százalékkal emelkedtek októberben, amely 1998 óta a leggyengébb adat. Emellett az ipari termelési adat 5,6 százalékos szintjével a konszenzusnak megfelelő, a kiskereskedelmi eladások pedig a vártnál alacsonyabb növekedést mutatott.

Német GDP: Az elemzői konszenzus recessziót várt Németországban, amit úgy tűnik, sikerült elkerülni, mivel a harmadik negyedéves gazdasági növekedés 0,1százalékos volt az előző negyedévhez képest. Az előző évhez képest 1 százalékkal volt magasabb a GDP, az elemzők éves alapon 0,8 százalékos bővülésre számítottak. A mai napon az eurózónás GDP adatra is érdemes lesz figyelni a francia és a spanyol inflációs adat mellett. A pozitív makroadat ellenére enyhe elmozdulás látható a határidős indexekben, a DAX tegnapi zárótértéke körül nyithat.

Magyar GDP: Ma reggel érkezik a harmadik negyedéves magyar GDP adat is, az előzetes várakozások szerint 4,4 százalékkal nőhetett éves alapon a gazdaság.

Indexek: Habár Európában negatív volt a hangulat, a vállalati gyorsjelentéseknek köszönhetően a Dow Jones új csúcsra emelkedett, és az S&P 500 is pluszban zárt a Nasdaq pedig csak néhány pontos mínuszban zárta a napot.

BUX: A gyengébb nemzetközi hangulatban a BUX index is csökkent, habár itthon negatív hírek nem érkeztek. Az OTP 13750 forintig süllyedt, ezzel elindulni látszik egy korrekció a történelmi csúcsról. Szintén csökkent a Mol árfolyama, amely újra közelít a 3000 forintos szinthez a tegnapi 2 százalékos csökkenéssel, a Magyar Telekom pedig egyelőre nem tudta áttörni a 200 napos mozgóátlagát, és 440 forinton zárt. A blue chipek közül egyedül a Richter volt jobb formában, 0,6 százalékkal emelkedett.

Rába: Tegnap jelentett a Rába, amely a harmadik negyedévben már jelentősen megérezte a kedvezőtlenebb globális járműipari körülményeket. A bevétel csak alig tudott növekedni, Európában visszaesett az értékesítés, és a mezőgazdasági gépjárműpiac is gyengélkedik. Eközben a költségemelkedések nyomás alatt tartják a Rábát, mely üzemi eredménysoron veszteségesen zárta a negyedévet.

Cisco: Annak ellenére, hogy a harmadik negyedéves jelentésévben a Cisco a konszenzust felülmúló számokat közölt, az előrejelzés már kevésbé nyerte le az elemzők tetszését, mivel a részvényenkénti 75 centes EPS elmarad a konszenzus 79 centes EPS-étől.

Disney: Elindult a Disney streaming szolgáltatása, amely az első napokban 10 millió felhasználót vonzott, amely meglehetősen sikeres indulásnak tekinthető. A hírnek jelentős volt az árfolyamra gyakorolt hatása is, 7 százalékos pluszban történelmi csúcson zárt a részvény.

RWE: Erősebb számokat közölt az RWE a várakozásokhoz képest, valamint megemelte az EBITDA előrejelzését is. Az év első kilenc hónapjában 1,5 milliárd eurós EBITDA-t ért el a cég, az előző év 1,3 milliárd eurójához képest. A részvényesek pedig várhatóan 0,8 eurós osztalékra számíthatnak.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.