KBC Equitas
2019. november 7. 8:37

Gyorshírek csütörtök reggel

   

Magyar Telekom: Összességében vegyes jelentést tett közzé a Telekom tegnap zárás után. Bár a bevételek enyhén javultak, és a főbb profitszámok is növekedést mutatnak, itt-ott azért elvétette a konszenzust a harmadik negyedév. A menedzsment a korábbi célokon nem változtatott, így inkább semlegesnek értékelhető a jelentés.

BUX: A magyar vállalatok közül tegnap zárás után tette közzé a számait a Graphisoft Park is (árbevétel emelkedett, de a profit csökkent), ma zárás után a Waberer’s és a Zwack következik, az éjszaka folyamán pedig lehull a lepel a Richter és az OTP negyedéves eredményeiről is. A BUX egyébként tegnap mérsékelten, 0,1 százalékkal emelkedett. Kiemelkedett a CIP Pannónia, amely 12 százalékkal került feljebb.

Mol: Új prognózisokat is ismertetett ma közzétett befektetői prezentációjában a Mol. 2020-ban a hazai olajtársaság 2,4-2,6 milliárd dollár közötti CCS EBITDA-t realizálhat (idénre 2,4 milliárd dollár a terv). Az upstream szegmens kitermelése napi átlag 120-130 ezer hordósra emelkedhet, az utóbbi években és idén az első három negyedévben ez jellemzően 110 ezer hordó körül alakult.

Indexek: Bizonytalan volt a hangulat tegnap a fejlett részvénypiacokon, Európában nagyon mérsékelt maradt az emelkedés, az amerikai tőzsdeindexek közül a Dow Jones és az S&P 500 alig mozdult, a Nasdaq enyhén visszaesett. A tegnapi hírfolyam pedig inkább pozitív volt, az amerikai-kínai kapcsolat szempontjából is kedvező jel, hogy a kínai álláspont szigorodott az amerikai droghelyzetet súlyosbító fentanillal kapcsolatban.

Gyorsjelentések: Tovább pörgött tegnap is a gyorsjelentési szezon, több nagyvállalat is izgalmas számokkal rukkolt ki. A német cégek közül erős negyedévről számolt be a BMW és a Wirecard jelentése sem lett rossz. Ma reggel folytatódott a dömping, jelentett például a Lufthansa, a Deutsche Telekom és a Siemens is. Nem jelentés, de érdekes vállalati hír, hogy tegnapi bejelentés szerint a Xerox felvásárolhatja a HP-t. Az ajánlat részleteiről konkrét számok nem derültek ki, de a hírre 10 százalékot emelkedett a HP árfolyama.

Makroadatok: Tegnap közzétették az Eurózóna végleges októberi Markit PMI adatait. Kellemes meglepetést okozva a szolgáltatóipari adat 52,2 lett, míg szintén kedvezően változott a kompozit adat is, mely 50,6 volt októberben. Az IMF legújabb jelentése szerint Európa gazdasága 2019-ben 1,4 százalékkal bővülhet, amely 2013 óta leglassabb növekedés lenne. A fejlődő európai gazdaságokban azonban így is magasan, 3,7 százalék körül alakulhat a GDP-növekedés.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.