KBC Equitas
2019. október 31. 8:36

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Mol: Ma éjszaka tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a hazai olajtársaság, amelyben a csoportszintű CCS EBITDA pozitív meglepetést okozott. A szegmensek közül nagy növekedést realizált a downstream, a kiskereskedelem és a gáz üzletág is, az upstream viszont visszaesett a jelentősen hátrányosabb külső környezet miatt. A menedzsment enyhén feljavította az éves CCS EBITDA előrejelzését.

Fed: A várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot, azonban Jerome Powell jelezte, hogy egyelőre elegendő lehet a kamatszint 1,5-1,75 százalék közötti értéke. Természetesen a jövőbeli makroadatokat alapján fognak dönteni a további vágásokról. A tegnap délután érkezett amerikai ADP munkaerőpiaci adat 125 ezer új munkahely létrehozását mutatta, amely a várt 110 ezernél jobb lett. Hasonlóan megverte a várakozásokat a harmadik negyedéves GDP adat is, amely a várt 1,6 százalékos növekedés helyett 1,9 százalékos növekedést mutatott.

Jöhet-e még kamatvágás? Az elemzők csökkentették is a Fed közleménye után a decemberi kamatvágásra vonatkozó előrejelzést, már csak 21 százalék valószínűséget adnak arra, hogy újabb 25 bázispontos vágás jöhet az év utolsó ülésén. Donald Trump szerint, továbbra sincs bátorsága a Fednek a további kamatcsökkentésekhez, az elnök szerint Európához és Japánhoz hasonlóan negatív kamatkörnyezetre lenne szükség.

Emelkedtek a piacok: A piacok a Fed döntésére emelkedésnek indultak az S&P 500 ismét történelmi csúcson zárt, 3046 ponton. A Dow Jones 0,4 százalékkal, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal emelkedett. Európában már inkább vegyesen teljesítettek az indexek, a DAX mérsékelten esett, a CAC és az FTSE 100 viszont 0,4 százalék körüli emelkedéssel zárt.

Apple, Samsung, Facebook: Emelkedett az Apple részvénye a zárás után, miután a vállalat gyorsjelentése felülmúlta a várakozásokat, annak ellenére, hogy az iPhone bevételek növekedése lassult. A Samsung is közzétette negyedéves gyorsjelentését, amely szintén megverte a profitvárakozásokat. Tegnap este jelentett a Facebook is, a vállalat bevételeiben enyhén felülmúlta a konszenzust, EPS-ben azonban 10 százalékkal magasabb eredményt ért el.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.