KBC Equitas
2019. október 24. 8:39

Gyorshírek csütörtök reggel

  

EKB: Ma tartja kamatdöntő ülését az EKB, amely egyben az utolsó lesz Mario Draghi elnöksége alatt. Novembertől már Christine Lagarde veszi át az EKB elnökségét. Az előrejelzések szerint nem várható változás az irányadó kamatban, de fontos lesz, hogy a leköszönő jegybankelnök a sajtótájékoztatón hogyan fogja értékelni az Eurózóna helyzetét.

Brexit: Várhatóan nem fog az Egyesült Királyság kilépni október 31-én az Európai Unióból. Boris Johnsonnak ugyan sikerült megnyernie a szavazást a Brexit megállapodás feltételeiről, azonban a kilépési folyamattal kapcsolatos menetrendet már nem szavazta meg az alsóház, így valószínűtlen, hogy október 31-ével megtörténik a Brexit. Donald Tusk az Európai Tanács elnöke pedig a határidő elhalasztását fogja javasolni a tagállamoknak, rendkívüli EU-csúcs nem lesz a Brexitről, írásos jóváhagyási procedúra alapján lesz döntés a kérdésről.

Indexek: Nem sokat mozdultak el a fejlett részvénypiaci tőzsdeindexek az elmúlt két napban. A befektetők kivárhatnak az EKB kamatdöntés, illetve a Brexit fejlemények előtt, így csak kisebb emelkedés volt tapasztalható az amerikai és európai tőzsdéken is. Ma reggel enyhe pluszban nyithatnak az európai börzék.

Gyorsjelentések: Javában pörög a gyorsjelentési szezon az amerikai és nyugat-európai cégeknél. Ma reggell tette közzé eredményeit a Nokia, a Daimler és a BASF is, a tengerentúlról pedig napközben például a Twitter és a Valero jelentését várhatjuk, az Amazonra, az Intelre és a Visa-ra viszont estig várhatnak a befektetők.

BUX: Tegnap nem volt kereskedés a BÉT-en, azonban kedden jól teljesített a magyar tőzsde, a BUX index másfél százalékos pluszban zárt. A blue chipek közül az OTP ismét új történelmi csúcsra emelkedett, 13540 forinton zárt. A Mol szintén kezd eltávolodni a 2800-as szinttől, kedden 1,9 százalékos pluszban, 2914 forinton zárt. A Richter 5220 forintig, a Magyar Telekom pedig 451 forintig emelkedett.

CIG Pannónia: A vállalat olasz határon átnyúló tevékenységével kapcsolatban az MNB október 22-től megtiltotta a kezesség, garancia ágazatba tartozó új biztosítási szerződések megkötését. Egy afrikai viszontbiztosító hamis biztosításokat kötött a CIG leányvállalatával, amely komoly veszteséget okozott a társaságnak, az ügyből még hosszadalmas jogvita lehet, a tiltás pedig ennek a fejleménynek köszönhető.

MNB: Kedden tartotta kamatdöntő ülését az MNB, amelyen nem változatott az irányadó kamatrátán. A jegybank közleménye szerint az infláció az év végéig a 3 százalékos szint körül stabilizálódhat a bázishatások, valamint a lassuló európai konjunktúra miatt. Emiatt várhatóan fennmaradhat a továbbra is laza monetáris politika. A forint viszont erősödéssel reagált a napokban, letörve a 330-as szinten az euróval szemben, 328,3-ig erősödött.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.