KBC Equitas
2019. október 17. 8:35

Gyorshírek csütörtök reggel

   

Indexek: Nem találták tegnap az irányt a fejlett részvénypiaci indexek, a befektetők egyelőre kivárhatnak a Brexit-válság lefolyása ügyében. Európában a német DAX 0,3 százalékos emelkedéssel mér felülteljesítő volt, a londoni tőzsdeindex viszont 0,6 százalékkal visszaesett. Az Egyesült Államokban enyhe csökkenést szenvedtek el a fontosabb börzeindexek.

Brexit: Ma kezdődik Brüsszelben az EU-csúcs, ahol akár pontot tehetnek a Brexit-mizéria végére. Angela Merkel német kancellár szerint a célegyenesbe értek a tárgyalások, azonban Boris Johnson szövetségese, az északír DUP párt ellenzi a megállapodás jelenlegi formáját. Az angol font ma reggelre az euróval és a dollárral szemben is némileg gyengült.

Gyorsjelentések: Dübörög a gyorsjelentési szezon, tegnap este többek között a Netflix és az IBM is közzétette a számait. Előbbi 10 százalékos pluszba is került a zárás utáni kereskedésben, a befektetők örülnek a várakozáson felüli Egyesült Államokon kívüli felhasználó-bővülésnek, az IBM jelentése viszont enyhe csalódást okozott. Ma napközben a Morgan Stanley és a Philip Morris jelentése is érdekes lehet.

BUX: Kismértékben alulteljesített az európai piacokhoz képest a budapesti tőzsde, a BUX 0,4 százalékkal csökkent. A nagyobb papírok közül jelentősen esett az Opus, és a Mol is gyengén szerepelt. Az index legjobban teljesítő komponense az ANY Biztonsági Nyomda volt 3 százalékos erősödéssel.

Makrokörnyezet: A tegnap közzétételre került Bézs Könyv szerint az amerikai gazdaság mérsékelt növekedést mutatott, de az üzleti aktivitás azért változó volt az országban, a fogyasztás pedig továbbra is stabil. Az Eurózónában a várakozásoknál is mérsékeltebb, mindössze 0,8 százalékos volt az éves árdrágulás mértéke szeptemberben, ez így lassulást jelent a korábbi 0,9 százalékos adathoz képest.

MNB: Előadást tartott a Budapest Economic Forumon Nagy Márton MNB-alelnök, ahol kijelentette, hogy szerinte a következő 5-10 évben fel kell készülni a tartósan alacsony kamatok fennmaradására. Az alelnök szerint az infláció sem fog sokkal magasabb pályán alakulni, a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatban pedig kifejezetten optimistán nyilatkozott.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.