KBC Equitas
2019. október 3. 8:40

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Jönnek az európai vámok: A WTO jóváhagyása után az Egyesült Államok nem késlekedett és be is jelentette, hogy 7,5 milliárd értékű európai árucikkre fog kivetni vámokat. Október 18-tól így 10 százalékos vám fogja sújtania repülőgépeket, valamint 25 százalékos vám fog vonatkozni egyéb termékekre, pl. whiskeyre, borra vagy sajtokra. Az Európai Unió ugyanakkor bejelentette, hogy kész visszavágni az Egyesült Államoknak, amennyiben kivetik a vámokat.

Mínuszban a határidős indexek: Tegnap meglehetősen elromlott a hangulat szinte az összes piacon, 2 százalék körüli esések voltak mind az Egyesült Államokban, mind Európában. Ez részben a gyenge amerikai és európai makroadatoknak köszönhető, ma pedig a vámok bejelentésére szintén negatív befektetői reakció várható. A reggeli határidős index adatok alapján fél százalék körüli mínusz várható az európai tőzsdéken.

Tesla: A harmadik negyedéves autógyártási adatok alapján a Tesla 96 155 autót gyártott le a harmadik negyedévben, valamint 97 000 autót szállított le. A Model 3 gyártása negyedéves összehasonlításban 10 százalékkal növekedett. A piac a számokat negatívan értékelte, a részvényárfolyam 5 százalékot esett.

A német tőzsde zárva tart: Ünnepnap miatt a mai napon a német tőzsde zárva tart, de a többi európai tőzsdén ugyanúgy folytatódik a kereskedés.

Brexit: Boris Johnson a brit parlamentnek ma fogja ismertetni a kilépéssel kapcsolatos tervét, amelyben az Észak Írországra vonatkozó „backstop”-ot helyettesítené egy kettős határrendszerrel, amelyben az északírek egy speciális kapcsolatban maradnának az EU-val. Michel Barnier, az EU főtárgyalója szerint, azonban még nagyon sok munka van hátra a végeleges megállapodásig, amely utalhat arra, hogy az EU nem teljes mértékben fogadta el a brit miniszterelnök javaslatát.

EU szolgáltatóipari PMI-k: Mai napon a nyugat-európai szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexekre lesz érdemes figyelni, amelyek a várakozások szerint kisebb mértékű bővülést mutathatnak.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.