KBC Equitas
2019. szeptember 26. 8:36

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Megállapodás jöhet Kínával: Közel lehet a megállapodás Kínával Donald Trump szerint, azonban hozzá kell tenni, hogy az Egyesült Államok viszont szankcionálná azokat a kínai cégeket, akik Irántól vesznek olajat. Kínán kívül Japánnal már részlegesen meg is állapodott az amerikai elnök a mezőgazdasági termékek kereskedelméről, valamint kijelentette, hogy újabb vámokat nem tervez kivetni a japán autóexportra. Az ázsiai piacok közül emiatt a japán tőzsde tudott erősödni, bár összességében pozitív fejlemények érkeztek a kereskedelmi tárgyalásokról.

Európában viszont vámok: Ázsiával ugyan enyhülni látszik a vámháború, Európával azonban csak most indulhat el, miután a WTO is engedélyezheti 8 milliárd dollár értékű európai árura a vámok kivetését. Ez főként az Airbust érintené, illetve bizonyos luxusiparcikkeket. A vámok akár már októberben is életbe léphetnek.

Pluszban zárt Amerika: A tengerentúli börzékre is jó hatással voltak a kereskedelmi háborúval kapcsolatos fejlemények, így az S&P 500 és a Dow Jones is 0,6, valamint a Nasdaq 1 százalékos pluszban zárt.

Kedvezőbb lett a német fogyasztói bizalom: Meglepetésre a vártnál jobb lett a német fogyasztói bizalmi index, amely pozitív a hét eleje gyenge makroadatok után, ez pedig löketet adhat az európai piacoknak, a határidős indexek alapján enyhe pluszban tartózkodnak a főbb nyugat-európai indexek.

Makroadatok: Lesz mire figyelni a mai napon, egyrészt délután Mario Draghi tart majd beszédet, illetve az Egyesült Államok második negyedéves GDP adatára is érdemes lesz figyelni. A várakozások szerint 2 százalékos lehetett a bővülés a második negyedévben. Magyar szempontból pedig az MNB Inflációs Jelentésére érdemes majd figyelni.

Gyengült a BUX: Az európai piacok tegnap gyengültek, amely a magyar tőzsdére is kihatott. A vezető részvények közül az OTP közel 1 százalékkal csökkent, a Mol 0,8 a Richter 0,3 százalékos mínuszban zárt, a Magyar Telekom pedig stagnált. A Mol árfolyamának csökkenésében az Erste célárvágása is szerepet játszhatott, mivel 3720-ról 2900 forintra csökkentették a célárat. Ettől függetlenül mi továbbra is optimisták maradunk a Molra.

Jelentős veszteség jöhet a CIG Pannóninál: A társaság tegnap arról tájékoztatta a befektetőket, hogy az olasz határon átnyúló tevékenysége után 670 millió forintos veszteséget könyvelhetnek el a második negyedéves jelentésben közzétett veszteségen felül.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.