KBC Equitas
2019. szeptember 19. 8:37

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Fed: A vártnak megfelelően 25 bázispontos csökkentést hajtott végre a Fed. A pénzpiacok stabilizálása érdekében újabb rövidtávú repó ügyletet jelentett be, amelynek keretében átmenetileg többletlikviditást biztosít a bankszektornak, hogy elkerülje az overnight betéti kamatok kiugrását a meghatározott sávból. Jerome Powell szerint szükség lehet a Fed mérlegének további növekedésére, azonban a jelenlegi lépések elegendőek ahhoz, hogy a gazdasági növekedést fenntartsák, a jegybank előrejelzése szerint 2019-ben még mindig 2,2 százalékkal bővülhet a gazdaság. Az idei évre további egy kamatvágást vár a piac. Donald Trump természetesen ismét nemtetszését fejezte ki a jegybank döntésével kapcsolatban, élesen bírálva Jerome Powellt.

Nap végére erősödtek az indexek: A kamatdöntés után először gyengültek az amerikai részvényindexek, azonban zárásra ismét optimista lett a hangulat, így enyhe pluszban tudott zárni az S&P 500, és a Dow Jones is, egyedül a Nasdaq csökkent 0,1 százalékkal.

Alig mozdultak az indexek Európában: Európában mérsékelt mozgásokat láthattunk tegnap, amely valószínűsíthetően a Fed kamatdöntése előtt kivárásnak köszönhető. A Fed döntése az ázsiai piacokra is kihatott, valamint a japán jegybank sem vágott a kamatokon ez pedig negatívan hatott a piacokra, emiatt pedig az európai határidős indexek is inkább mínuszban tartózkodnak.

Megindult a Mol: Erősödni tudott a magyar tőzsde szerdán, a BUX index 0,8 százalékos pluszban zárt, a vezető részvények közül pedig kiemelkedett a Mol, amely 1,8 százalékkal emelkedett, ezzel kitört a csökkenő trendből. Az OTP fél százalékos pluszban, a Magyar Telekom 0,9, a Richter 0,4 százalékos pluszban zárt.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.