KBC Equitas
2019. szeptember 5. 8:34

Gyorshírek csütörtök reggel

   

Jelentős emelkedés volt tapasztalható tegnap a fejlett részvénypiacokon, a fontosabb amerikai és európai börzeindexek 1 százalék körüli pluszban zártak. A jó hangulat két dolognak tulajdonítható elsősorban:

  • A kínai Caixin szolgáltatóipari PMI meglepetésre növekedett augusztusban
  • A hongkongi kormányzó, Carrie Lam hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonják a hónapok óta tartó tüntetéssorozatot kiváltó kiadatási törvénytervezetet. A demonstrálóknak egyéb követelései is voltak (kormányzó lemondása, demokratikusabb választási rendszer), de ez a bejelentés is nagyban enyhítheti a hongkongi válságot.

Ma is jó hangulatban indulhat a kereskedés, miután újabb jó hírek jöttek:

  • A brit alsóház elfogadott egy törvényt, hogy amennyiben október 19-ig nem fogadnak el egy Brexit-megállapodást, vagy a parlament nem szavazza meg a rendezetlen kilépést (ez nem valószínű), akkor Boris Johnson miniszterelnöknek kérvényeznie kell az EU-tól egy három hónapos újabb haladékot a tárgyalások folytatására.
  • Telefonos egyeztetést folytatott a kínai és amerikai fél a kereskedelmi háborúval kapcsolatban, a kínai kereskedelmi minisztérium bejelentése szerint október elején újra tárgyalóasztalhoz ülnek Washingtonban.

Tegnap a kínai PMI mellett nem érkezett fontosabb statisztikai adat, ma viszont az amerikai foglalkoztatottsági helyzetről kaphatunk pontosabb képet, fény derül az augusztusi ADP index alakulására.

Szárnyalt az OTP. A magyar bankpapír tegnap 2,3 százalékos növekedéssel zárt, amely nagyban hozzájárult a BUX 0,9 százalékos erősödéséhez. A Pannergy is jól teljesített a negyedéves gyorsjelentés közzététele után. A többi blue chip azonban adós maradt a kiemelkedő teljesítménnyel, jelentősen nem mozdult el a Mol, a Richter és a Magyar Telekom sem.

Egyéb hazai érintettségű hírek:

  • Tegnap bejelentették, hogy új közép-kelet európai részvényindexet hoznak létre, amelyben a V4 országok, valamint Szlovénia, Horvátország és Románia fontosabb vállalati részvényei szerepelnének. Összesen több mint 100 papírt tartalmazhat majd az index.
  • Folytatta visszaerősödését a forint, a magyar deviza újra 330 alá került az euróval szemben, az EURHUF ma reggel 329,5.

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.