KBC Equitas
2019. szeptember 12. 8:34

Gyorshírek csütörtök reggel

  

EKB: Elérkezett az EKB kamatdöntő ülésének napja, amelyen a piaci szereplők 2015 után ismét egy nagyszabású lazító program bejelentésére számítanak. A gyenge eurózónás makroadatok miatt várhatóan készek lesznek mindent bevetni a gazdaság felpörgetésének reményében, de a monetáris eszköztár korlátai miatt nincs könnyű helyzetben a jegybank. Az elemzői várakozások szerint akár egy havi 30 milliárd eurós eszközvásárlási program is jöhet. Az EKB kamatdöntő ülésével, valamint az EURUSD árfolyam alakulásával tegnapi elemzésünkben részletesen is foglalkoztunk.

Jó hangulat a piacokon: A nemzetközi piacokon erősödéssel telt a tegnapi nap, az európai piacokon valószínűsíthetően az EKB várható lazító intézkedéseire emelkedtek a tőzsdék, az Egyesült Államokban pedig a kínai vámok késleltetésének híre jelentett pozitív löketet a piacoknak. Ma reggel is jó hangulatban kezdődhet Európában a kereskedés, a DAX index fél százalékos pluszban tartózkodik jelenleg.

Lezárult a Planet Fitness ötlet: Elérte stop-loss szintünket, emiatt pedig lezárásra került a Planet Fitness részvényére vonatkozó kereskedési ötletünk. Habár a cég körüli fundamentumok nem változtak, rövidtávon az árfolyam még lejjebb süllyedt elrontva ezzel a technikai képet.

Emelkedett a BUX: 0,6 százalékos emelkedéssel, 40200 pont fölé emelkedett a BUX index tegnap. A vezető részvények közül az OTP volt a legerősebb, a bankpapíron kívül csak a Magyar Telekom tudott emelkedni, a Richter stagnált, a Mol pedig fél százalékos mínuszban zárta a napot.

Cyberg: Részletes elemzést közölt a Dr. Kalliwoda Research a Cybergről. Az elemzés kiemeli, hogy, hogy második üzletnyitása után megkezdte a növekedését a cég, és hosszútávon nagy potenciál lehet a franchise-ban, amely egy könnyen skálázható, magas megtérülésű modellt jelenthetne a Cyberg számára. Ugyanakkor az elemző kockázatként látja a kezdeti magas költségszintet, valamint a versenytársak megjelenését, amint ismertebbé válik a brand. Összességében azonban közel háromszorosára értékeli az elemzőház a cég értékét a jelenlegi piaci kapitalizációhoz képest. Korábbi elemzésünkben mi sem voltunk pesszimisták a részvényre vonatkozóan, azonban egy ilyen korai fázisban levő cégnél kiemelten érdemes szem előtt tartani a kockázatokat.

Mélyponton a forint: Napközben 333,41-ig gyengült az euróval szemben a forint, ezzel ismét új mélypontra került. Ezzel év eleje óta 3,8 százalékkal gyengült az euróval szemben. Tegnap nap végére azonban ismét erősödésnek indult a forint, és a ma reggeli órákban 331,7-nél jár az árfolyam.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.