KBC Equitas
2019. augusztus 22. 8:37

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Rossz hangulatban indult a kereskedés a csonka hét első napján a budapesti tőzsdén. A BUX 0,9 százalékkal került lejjebb, a nagyok közül pedig csak az OTP tudott mérsékelten, 0,3 százalékkal emelkedni. Kifejezetten rossz napja volt viszont a Molnak, mely 2,7 százalékkal esett vissza, 2886 forinttal pedig az idei mélypontján tartózkodik az árfolyam. Jelentős hír nem érkezett egyébként a hazai olajtársasággal kapcsolatban. Ma a CIG Pannóniára érdemes figyelni, amely reggel tette közzé negyedéves jelentését, amelyben jelentős veszteségről számolt be.

Optimista volt a hangulat tegnap a fejlett részvénypiacokon, Európában rendre 1 százalék fölötti pluszban zártak a fontosabb börzeindexek. Kiemelkedő volt a párizsi CAC 1,7 százalékos növekedéssel, de a német DAX is 1,3 százalékot emelkedett. Az Egyesült Államokban is jelentős növekedés volt tapasztalható, a fő indexek 0,9 százalék körüli emelkedést realizáltak.

Európai körúton vesz részt Boris Johnson brit miniszterelnök, aki tegnap Merkel német kancellárral találkozott, ma pedig Macron francia elnökkel egyeztet. Johnson célja a kilépési egyezmény újratárgyalása, azonban ennek lehetőségét az uniós vezetők már többször elvetették. Ha nem lesz megállapodás, akkor október végén jöhet a hard-Brexit, bár Johnson megbuktatása sem zárható ki, az ellenzéki Munkáspárt várhatóan bizalmatlansági indítványt fog benyújtani. Eközben Olaszországban is áll a bál, ma Sergio Mattarella államfő találkozik a pártvezetőkkel, ahol próbálnak megoldást találni a kialakult kormányválságra.

Közzétették tegnap a Fed júliusi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, ahol nagy meglepetések nem kerültek ki. A döntéshozók többsége Jerome Powell Fed-elnökhöz hasonlóan ciklus közepi kiigazításnak látja a kamatvágást, amelyet a kereskedelmi háborús bizonytalanság ellensúlyozása és az inflációs cél fenntartása érdekében kellett meghozni. Donald Trump tegnap sokadszorra is alkalmatlannak titulálta a Fed-elnököt. Ma a Fed-jegyzőkönyv után az EKB legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve is nyilvánosságra kerül.

Érdekes lesz figyelni ma az augusztusi PMI adatok alakulását is. A feldolgozóipari és a szolgáltatóipari adatokra is fény derül, délelőtt az Eurózóna gazdaságáról tudunk meg többet, délután pedig az amerikai adatok is kiderülnek.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.