KBC Equitas
2019. augusztus 8. 8:40

Gyorshírek csütörtök reggel

   

A keddi pozitív korrekció után tegnap délután újra csökkenésbe fordultak az amerikai tőzsdeindexek, a piaci hangulatot továbbra is a kereskedelmi háborús aggodalmak határozták meg, valamint Donald Trump elnök újabb Fed elleni kirohanása sem segített. Estére azonban nagyot javult a hangulat, az S&P 500 és a Nasdaq pozitívba fordult, és a Dow Jones is csak 0,1 százalékos enyhe mínuszban zárt.

Európában optimistább volt a hangulat, a fontosabb indexek fél százalék körüli mértékben emelkedtek. A német DAX felülteljesítő volt, a gyenge németországi ipari statisztika sem szegte a befektetők kedvét, így az index 0,7 százalékkal emelkedett. A határidős indexek alapján ma jelentős pluszban nyithatnak az európai indexek.

Még mindig pörög a gyorsjelentési szezon, tegnap többek között a Wirecard tett közzé várakozáson felüli eredményeket, a Continental jelentésének örültek a befektetők, az E.ON számaira viszont negatív reakció érkezett. Csakúgy mint a Commerzbank jelentésére is, amelyről tegnap részletesebben írtunk. Németországból ma reggel jelentett a Deutsche Telekom, a Thyssenkrupp és az Adidas is, az Egyesült Államokból pedig a Viacom és a Kraft Heinz gyorsjelentése lehet érdekes.

A budapesti tőzsde is illeszkedett a nyugat-európai trendekbe, a BUX 0,6 százalékkal erősödött. Az index teljesítményét leginkább az OTP 2 százalékos növekedése hajtotta, a hazai nagybank gyorsjelentése holnap hajnalra fog érkezni. A többi blue chip nem tudott emelkedni, a Mol stagnált, a Richter pedig fél százalékkal emelkedett. A gyógyszergyártó egyébként ma jelentette be, hogy a dél-kelet ázsiai régióban is forgalmazásra kerül a Cariprazine.

A Magyar Telekom tegnap zárás után tette közzé negyedéves számait mellyel kellemes meglepetést okozott a befektetőknek. Habár a bevételek a vártnak megfelelően visszaestek, profitsoron javított a társaság. Tegnap 0,6 százalékkal csökkent az árfolyam, ma azonban pozitív reakció valószínűsíthető a szép jelentés után. A kispapírok közül egyébként a Waberer’s és a Graphisoft Park is tegnap zárás után jelentett. A Waberer’s-nél továbbra sem jött el a pozitív fordulat, de a menedzsment töretlenül optimista, a Graphisoft Park viszont nagy növekedésről számolt be.

A 4iG ma reggel bejelentette, hogy részt kíván venni az MNB növekedési kötvény programjában. Rendkívüli közzététel érkezett a SET Grouptól is, a társaság 750 millió forintért felvásárolja az Unitool-Plastik Kft.-t. Az ENEFI esetében ma is várható érdekes bejelentés, a papír kereskedését mára felfüggesztik. Szintén rendkívüli hír érkezett az AutoWallistól is, a társaság munkavállalói résztulajdonosi programot indít, a dolgozók bizonyos célok teljesítése esetén juthatnak részvényekhez, a program elindításához a a fő tulajdonos Wallis Asset Management 7,3 százalékos részvénypakk felajánlásával járul hozzá. Tegnap este egyébként az MSCI közzétette a szokásos negyedéves indexfelülvizsgálatának eredményeit, és jelenleg nincs változás a magyar papírok súlyát illetően. 

Megállt tegnapra a forint erősödése, a hazai deviza felpattant az euróval szemben a 325 körüli szintekről, így ma reggel 325,7 körül áll az EURHUF. Az arany még izgalmasabb volt tegnap, a nemesfém árfolyama áttörte az 1500 dolláros lélektani határt, az 1510 dollárt is elérte, ma reggel pedig 1500,4 dollárt adnak egy unciáért. A fekete aranynál fordított volt a helyzet, az olajárfolyamok nagyot zuhantak tegnap, amelyek ma reggelre korrigáltak valamelyest, a WTI jelenleg 52,7 dollár, a Brent pedig 57,8 dollár.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.