KBC Equitas
2019. július 11. 8:30

Gyorshírek csütörtök reggel

   

Felemás volt a tőzsdék tegnapi teljesítménye, a Nyugat-Európai részvénypiacok egyhén csökkentek, az amerikai börzék viszont jól teljesítettek. Európában a DAX volt leginkább alulteljesítő fél százalékos gyengüléssel, a többi tőzsdén csak nagyon enyhe volt a visszaesés, a tengerentúlon pedig a Dow Jones 0,3 százalékot, az S&P 500 0,5 százalékot, a Nasdaq pedig 0,8 százalékot került feljebb. A határidős indexek alapján ma pluszban nyithatnak a tőzsdék.

A budapesti tőzsde felülteljesített, a BUX 0,6 százalékkal javult. Leginkább az Opusnak ment jól a szekere, a részvény 5,1 százalékot erősödött. Az OTP is jól szerepelt 1,5 százalékos izmosodással, a többi blue chip viszont csak enyhén mozdult el. A Magyar Telekom részvényére 580 forintra emelte a célárat a Goldman Sachs, és semlegesről vételire módosították az ajánlásukat.

Ma délután derül fény az amerikai inflációs adatokra, az elemzők a korábbi 1,8 százalékos árdrágulás után lassulásra számítanak, a várakozás éves szinten 1,6 százalékos pénzromlás. Az adat a Fed közelgő kamatdöntése miatt is különösen érdekes lehet. Jerome Powell Fed elnök a tegnapi parlamenti meghallgatásán egyébként újfent kilátásba helyezte az esetleges közelgő kamatvágást, így egyre esélyesebbnek tűnik, hogy már ebben a hónapban lazíthat a jegybank, ez is segíthette tegnap az amerikai tőzsdék emelkedését.

A dollár gyengült a Fed elnök meghallgatása után, az EURUSD ma reggel már 1,128. Nagyot emelkedett az arany, a nemesfém árfolyama jelenleg már 1420 dolláron áll. Úgyszintén folytatták a drágulást az olajárak is, a WTI jelenleg 60,7 dollár, a Brent pedig 67,2 dolláron áll. A Bitcoinnál viszont visszaesés volt tapasztalható, a 13000 dollár fölötti szintekről 11500 dollárra gyengült a kriptodeviza.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.