KBC Equitas
2019. június 27. 8:39

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Oldalazással telt a tegnapi nap a főbb nyugat-európai részvényindexeknél, a DAX 0,1 százalékot tudott emelkedni, a CAC 40 enyhe 0,2 százalékos mínuszban, a londoni FTSE 100 pedig 0,1 százalékos mínuszban zárt.

Az amerikai indexek sem mozdultak érdemben, az S&P 500 és a Dow kis mínuszban, a Nasdaq pedig 0,3 százalékos pluszban fejezte be a napot. Az amerikai pénzügyminiszter szerint 90 százalékos az esélye annak, hogy a megegyezés születhet a kereskedelmi háborúval kapcsolatban az Egyesült Államok és Kína között, amennyiben ez a hétvégi G20-csúcson is megvalósulna, akkor újabb pozitív impulzust jelentene a piacoknak.

Nem volt nagy mozgás a magyar tőzsdén sem tegnap, a BUX index szinte a keddi záróáránál, 40064 ponton zárt. A blue chipek közül az OTP folytatta a csökkenést és 0,9 százalékos mínuszban fejezte be a napot, a Mol 0,3 százalékot, a Richter pedig 0,7 százalékot tudott emelkedni, valamint a Magyar Telekom is 0,6 százalékos pluszban zárt.

Célárváltoztatás érkezett az OTP-re, a Patria jelenleg 12500 forintra becsüli a részvény fair értékét és felhalmozásra ajánlja. Szintén változtatott a Mol részvényének célárán a PKO Securities, továbbra is vételi ajánlás mellett 3642 forintról 3568 forintra csökkentette.

A forgalmasabb papírok közül tovább tudott emelkedni az Opus árfolyama, amely 4,3 százalékos plusszal, a 4iG pedig 1,3 százalékos mínuszban zárt. Piaczárás után az informatikai cég 2,7 milliárd összegű közbeszerzés elnyeréséről tájékoztatta a befektetőket.

Nagy szárnyaláson van túl az elmúlt napokban az olaj, amely az iráni helyzettel, és az előzetesen várt amerikai olajkészletek csökkenésével magyarázható. A tegnap este kijött hivatalos olajkészlet adat, viszont a vártnál (2,87 millió hordós csökkenés) is nagyobb visszaesést mutat, 12,8 millió hordóval estek vissza az amerikai olajkészletek az EIA közlése szerint. A WTI olajárfolyam viszont ma reggel enyhe csökkenésben 59,1 dollárnál tartózkodik, a Brent pedig 66,2 dollár.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.