KBC Equitas
2019. június 20. 8:38

Gyorshírek csütörtök reggel

  

A várakozásoknak megfelelően ebben a hónapban még nem csökkentett kamatot a Fed, a tegnap záródó kamatdöntő ülésen. A bizottság megosztottnak tűnik, már most volt egy szavazat a kamatvágásra, és az idei esetleges csökkentéssel kapcsolatban sincs egyetértés. Jerome Powell jegybankelnök szerint a Fed érzékeli a növekvő kockázatokat, és szavai szerint valamivel emelkedett a támogató politika szükségességének esélye. A Fed aggódik a 2 százalékos céltól elmaradó infláció, és a csökkenő várakozások miatt is.

A dollár gyengült a kamatdöntés után, az EURUSD ma reggel 1,128. Az amerikai indexek enyhe emelkedéssel reagáltak, az S&P 500 0,3, a Dow Jones 0,2, a Nasdaq pedig 0,4 százalékot emelkedett. Európában a Fed döntés előtt kivárásra játszottak a befektetők, a börzeindexekben alig volt elmozdulás. A londoni tőzsde teljesített gyengébben, amely fél százalékkal csökkent, a többi fontosabb index inkább stagnált.

A BUX illeszkedett a nyugat-európai trendekbe, enyhe, 0,1 százalékos emelkedéssel zárt. A nagyok közül a Mol és a Magyar Telekom valamelyest emelkedett, az OTP enyhén csökkent, a Richter pedig 2,5 százalékkal esett vissza. Tegnap a Richter relatíve nagyobb zakója a 100 forintos részvényenkénti osztalék leesésével is magyarázható.

A BUX komponensek közül az AutoWallis volt kiemelkedő, a magyar autós részvény árfolyama napi limittel emelkedett, a lélektanilag fontos 100 forintos szint közeléből. Az elmúlt időszak történelmi mélypontjai után felpattant a Waberer’s is, 11 százalékos emelkedéssel 1100 forinton zárt.

Tegnapra kitört az aranyláz, a nemesfém árfolyama szokatlan mértékben 1,7 százalékkal emelkedett egy nap alatt, így ma reggel már 1385 dollárt adnak egy unciáért, ez hatéves csúcsot jelent, és kereskedési ötletünk szempontjából is remek hír. Az elmúlt időszak olajinfrastruktúrát célzó agressszióit követő emelkedés után tegnap még feljebb nyomták az olajárfolyamokat. Ma reggel a WTI 55,4 dollár, a Brent pedig 63,6 dollár. Az OPEC tagországok július legelején üléseznek Bécsben, ahol egyre valószínűbb, hogy meghosszabbítják a kitermelés korlátozását az árak fenntartása érdekében.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.