KBC Equitas
2019. június 13. 8:32

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Enyhén pesszimista hangulat uralkodott tegnap a tőzsdéken, nyitás után a vezető európai indexek mind lefele indultak, és a zárára sem sikerült javítani, a DAX 0,3, a CAC 40 0,6 valamint az FTSE 100 0,4 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A reggeli határidős adatok alapján ma sem számíthatunk fordulatra, a nyugat-európai börzéken ismét csökkenéssel indulhat a nap.

A májusi amerikai inflációs adat továbbra is inkább mérséklődő árnövekedést mutat, havi alapon 0,1 százalékkal nőttek az árak, éves alapon pedig 1,8 százalékos volt az infláció az áprilisi 2 százalékhoz képest. Az elemzők is némileg magasabb értékre számítottak éves alapon 1,9 százalékra becsülték a fogyasztói árak emelkedését. Az adat miatt a Fed alapkamat csökkentésére az elemzők 96 százalékos valószínűséget adnak októberig, és a várható kamatvágás miatt a bankszektor Amerikában rosszul teljesített.

A többi szektorban sem láthattunk nagy pluszokat, az olajár esése érzékenyen érintette az olajcégek részvényeit, és a technológiai szektorban sem volt optimista a hangulat, a magas kínai kitettséggel rendelkező vállalatok részvényei tovább estek. Összességében az amerikai indexek mérsékelt esést mutattak, a Dow Jones és az S&P 500 0,2 százalékos mínuszban zárt, a Nasdaq pedig 0,4 százalék.

Alulteljesítő volt a nemzetközi piacokhoz képest a magyar tőzsde, tegnap a BUX index másfél százalékot csökkent, és a vezető részvények is mind lefordultak. A legnagyobb esést az OTP szenvedte el 2,4 százalékkal, a Richter és a Mol részvények árfolyama egyaránt 0,8 százalékkal csökkent, míg a Magyar Telekom 2,1 százalékos mínuszban fejezte be a napot, ezzel szinte teljesen visszaadta a keddi emelkedést. Megemelte a Graphisoft Parkra vonatkozó célárát a Wood, és a korábbi tartás után vételre ajánlja a részvényeket 4336 forintos célár mellett. A vállalat részvénye tegnap 2 százalékos pluszban zárt.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.