KBC Equitas
2019. június 6. 8:35

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Mai nap Európára figyelhetnek leginkább a befektetők, ma délután tartja kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank. A várakozások szerint a döntést követő sajtótájékoztatón több részletet tudhatunk meg a TLTRO programról, amely az európai bankok hosszú lejáratú olcsó finanszírozását jelenti.

A piacokat az EKB döntése előtt inkább a kivárás jellemezheti és már tegnap is ez volt jellemző a főbb nyugat-európai tőzsdéken. A DAX és az FTSE 100 egyaránt enyhén 0,1 százalékkal tudott emelkedni, míg a francia tőzsde 0,4 százalékos pluszban zárt. Nem indul viszont jól a mai kereskedés a Renault és a Fiat Chrysler (FCA) számára miután az FCA visszalépett a felvásárlási ajánlattól. A Renault részvényei 8 százalékos mínuszban, a FCA 4 százalékos mínuszban indíthatja a napot.

Az Egyesült Államokban már optimistább volt a hangulat tegnap, a főbb indexek közül az S&P 500 és a Dow Jones egyaránt 0,8 százalékkal emelkedett, míg a Nasdaq 0,6 százalékos pluszban zárt. A Fed esetleges kamatcsökkentésre utaló kijelentései miatt kitartott még a pozitív hangulat a tengerentúlon. A Fed Bézs Könyve szerint az amerikai gazdaság mérsékelten növekedett május közepéig, annak ellenére, hogy látható a gazdasági aktivitás lassulása.

Tegnap gyengébben szerepelt viszont a magyar tőzsde, a BUX index 41073 ponton zárt. A vezető részvények közül csak az OTP tudott emelkedni, 0,9 százalékkal. A Mol 1,2 százalékos mínuszban zárt, a Richter részvénye 0,6 százalékkal, a Magyar Telekom pedig 0,8 százalékkal csökkent

Tovább növekedtek az amerikai olajkészletek május utolsó hetében a legfrissebb adatok szerint emiatt újból csökkentek az olajárak, szerdán 4 százalékot esett a WTI árfolyama, valamint2,7 százalékot a Brent árfolyama. A készletek alakulása mellett azonban az Iránnal kapcsolatos konfliktusra is érdemes figyelni, amely viszont tovább csökkentheti a kínálatot a piacon, mely viszont az olajár emelkedésének irányába mutat.

Jól teljesített az arany, tegnap az 1345 dolláros szintet is közelítetette az árfolyam, amely azonban a nap végére 1332 dollárig esett vissza. Az elmúlt napokban összességében viszont nagyot emelkedik a nemesfém árfolyama, amely kereskedési ötletünkre nézve is pozitív fejlemény.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.