KBC Equitas
2019. május 30. 8:34

Gyorshírek csütörtök reggel

   

A részvénypiacokon is borús volt tegnap az idő, a befektetők továbbra is aggódnak a kínai-amerikai feszültségek miatt. Ezúttal a kínai ritkaföldfémek exportjának esetleges korlátozása keltett kisebb riadalmat, ezekből az ásványokból a globális termelés 85 százalékát ugyanis Kína biztosítja. Európában egy százalék fölötti mínuszokat realizáltak a főbb indexek, a DAX 1,6, a CAC pedig 1,7 százalékot esett. Az Egyesült Államokban valamivel mérsékeltebb, 0,8 százalék körüli csökkenést szenvedtek el a legnagyobb indexek.

A BUX jelentősen felülteljesítette a fejlett részvénypiacokat, a budapesti tőzsdeindex 1,1 százalékot emelkedett, főképpen az OTP remek, 2,7 százalékos erősödésének köszönhetően. A nagyok közül még a Magyar Telekom és a Richter is jól teljesített 1,5, illetve 0,2 százalékos javulással, a Mol viszont 0,2 százalékkal lejjebb került.

A kispapírok közül közzétette első negyedéves gyorsjelentését a Duna House, mely összességében pozitívra sikeredett, a befektetők is jól fogadták, az árfolyam tegnap 4,2 százalékot emelkedett. A Waberer’s ellenben új történelmi mélypontjára került, napközben az 1155 forintos szintet is érintette, azonban nap végére visszahúzták 1200 forintra.

Erősödött tegnap a forint, a hazai deviza 327,5-ről kapaszkodott vissza 326 alá az euróval szemben, az EURHUF ma reggel 325,9-en áll.

Fény derült tegnap az áprilisi hazai munkanélküliségi rátára, a mutató 3,6 százalékról tovább csökkent 3,5 százalékra, ez pedig az elemzőket is meglepte. Ma itthonról nem, de az Egyesült Államokból viszont érkeznek izgalmas statisztikai adatok, a felülvizsgált GDP adat mellett, a foglalkoztatás alakulásáról is friss információk jönnek.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.