KBC Equitas
2019. május 9. 8:32

Gyorshírek csütörtök reggel

  

A nemzetközi piacokon a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások vannak a középpontban, a jelenlegi fejlemények szerint, ha péntekig nem sikerül megállapodni, akkor élesedhetnek az amerikai elnök által vasárnap este bejelentett vámok. Az amerikai indexeken is látszik a bizonytalanság, tegnap alig mozdultak el keddi záróértékükhöz képest, a Dow Jones értéke szinte nem változott, az S&P 500 és a Nasdaq pedig enyhén 0,2 százalékkal csökkent.

Az európai tőzsdéken már inkább pozitív volt a hangulat, ez részben a kedvező német ipari termelési adatnak köszönhető, amely 0,5 százalékos bővülést mutatott márciusban. A DAX index 0,7 százalékos pluszban zárt, a CAC 0,4, az FTSE 100 0,2 százalékot emelkedett. A tegnapi enyhe emelkedés után viszont a ma reggeli határidős adatok szerint kisebb mértékű visszaesést mutatnak a főbb európai indexek.

A magyar tőzsdén a gyorsjelentések kerültek a fókuszba, kis mértékben a konszenzustól elmaradó első negyedéves eredményről számolt be a Magyar Telekom. A bevételek ugyan növekedtek az előző évhez képest, de a költségek és plusz kiadások miatt a profit elmaradt a tavalyi évtől. A menedzsment az éves célokat viszont megerősítette, amely biztató a jövőre nézve. Bővebben a Telekom első negyedéves eredményéről az alábbi elemzésünkben írtunk.

A Telekom mellett a kisebb magyar cégek jelentésire is figyelhettünk, zárás után a Graphisoft Park és a Waberer’s tette közzé első negyedéves beszámolóját. A Park tovább növekvő árbevételről és profitról számolt be, a Waberer’s viszont újabb gyenge negyedéven van túl, a cég EBITDA eredménye éves szinten közel 25 százalékot esett vissza.

Megállt az esés a magyar tőzsdén, sőt a BUX index egy százalékot emelkedni is tudott a nap végére. A gyorsjelentéshez közeledve emelkedni tudott a Richter, több mint 2 százalékos pluszban zárt a részvény. Az OTP és a Magyar Telekom enyhén tudott erősödni, a Mol pedig a napközbeni erősödés után végül 2 forinttal csökkenve 3094 forinton zárt.

A vállalati jelentések mellett az áprilisi magyar inflációs adat lesz a legfontosabb, amelyre a hazai piacon figyelhetünk. A várakozás 3,9 százalékos árnövekedés, amely közel jár az az MNB által megjelölt toleranciasáv felső határához.

A nagyobb magyar papírok közül a héten már nem lesz osztalékszelvény vágás egyetlen papírnál sem, jövő héten azonban a Magyar Telekomról fog lekerülni az osztalékszelvény, a részvényeket még hétfőn lehet utoljára venni az osztalékért. A magyar részvények osztalékfizetéséről szóló táblázatunkat az alábbi oldalon találhatja.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.