KBC Equitas
2019. április 25. 8:33

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Történelmi csúcsokkal indul a húsvét utáni első hét a magyar tőzsdén, a BUX index két nap alatt másodszorra zárt történelmi csúcson, 43563 ponton. Amennyiben a vezető papírokat nézzük a Mol teljesített a legjobban, 2 százalékos erősödéssel, az olajcéget a Richter követte közel egy százalékos emelkedéssel, az OTP viszont csak stagnálni tudott, míg a Magyar Telekom 456 forinton zárt 1,3 százalékos csökkenéssel.

Az európai piacokon már vegyesebb volt a kép, a frankfurti DAX kivételével nem tudtak erősödni a főbb indexek a Stoxx 600 0,1 százalékot, az FTSE 100 0,7, a CAC 40 0,3 százalékot gyengült. A német tőzsdét tegnap két vállalat az SAP és a Wirecard húzta felfele, előbbi a jól sikerült első negyedéves számok után 12 százalékkal új csúcsra lőtt ki, míg a német fintech cég 8,5 százalékot erősödött miután kiderült, hogy a Softbank 900 millió eurót fog a vállalatba fektetni. A Wirecard emellett ma reggel tett közzé gyorsjelentését, amely összességgében megfelelt a várakozásoknak, valamint a cég megerősítette a 2019-es előrejelzését és osztalékot is emelt.

A történelmi csúcsok után az amerikai indexek is fékeztek kicsit, a főbb indexek (S&P 500, Dow Jones, Nasdaq) megegyező mértékében, 0,2 százalékos mínuszban zárták a napot. A vállalati jelentések többsége jól sikerült eddig a gyorsjelentési szezonban, egy-két kivétel azonban akadt, például a Tesla is alulmúlta a várakozásokat, az első negyedévben visszestek az autóeladások, és nettó eredményben közel 500 millió dolláros veszteséget szenvedett el a cég, a várt 100 millióhoz képest. A várakozások azonban továbbra is pozitívak, a harmadik negyedévtől már ismét nyereség lehet a cégnél.

Az eddig közzétett gyorsjelentések alapján a vállalatok több mint 70 százaléka magasabb profitról számolt be, mint a várakozások, azonban a bevételsoron már gyengébbek a teljesítmények. A második negyedéves előrejelzések sem vetítenek előre nagy növekedést a FactSet adatai alapján, ennek ellenére új csúcsok felé menetelnek az indexek.

Jelentősen erősödött a dollár az euróval szemben, letörve az 1,12-es szintet a ma reggeli árfolyamadatok alapján 1,115-ös szintnél jár a devizapár. A mai napon munkaerőpiaci adatok érkeznek az Egyesült Államokból, amelyekre érdemes lehet figyelni az EURUSD további mozgásának szempontjából.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.