KBC Equitas
2019. április 18. 8:33

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Enyhe optimizmus volt tegnap érzékelhető Európában, miután pozitív makroadatok érkeztek Kínából. A fontosabb indexek többsége mérsékelten emelkedett, ezúttal a párizsi CAC volt felülteljesítő 0,6 százalékos erősödéssel, a német DAX pedig 0,4 százalékot javult. A tengerentúlon már nem volt egyértelmű az irány, a Dow Jones és a Nasdaq alig mozdult, míg az S&P 500 0,2 százalékkal gyengült.

Jól folytatódott a jelentési szezon, tegnap a Morgan Stanley és a Pepsi is emelkedni tudott a pozitív meglepetést okozó eredményeik után. Ellenben a kedd este jelentő Netflix, valamint az IBM is csökkent tegnapi kereskedésben. Ma pedig a Philip Morris és az American Express gyorsjelentései kavarhatják fel az állóvizet.

A BUX is illeszkedett az európai trendekbe, a budapesti börzeindex 0,4 százalékkal emelkedett, amellyel újabb történelmi csúcsot döntött. A blue chipek közül folytatta emelkedését a Richter, a gyógyszercég árfolyama 1,8 százalékot izmosodott. Enyhe erősödést produkált még az OTP, azonban a Mol stagnált, a Magyar Telekom pedig visszaesett. Tegnap tartották a CIG Pannónia közgyűlését, ahol megszavazták a hárommilliárd forintos tőkeleszállítást, így részvényenként közel 32 forintot fizetnek ki.

A Wall Street Journal meg nem nevezett kormányzati forrásai szerint legkésőbb június elejéig aláírhatják az amerikai-kínai kereskedelmi egyezményt. Az április 29-én kezdődő héten Pekingben, majd a következő héten Washingtonban lehet tárgyalási forduló, majd ezt követően véglegesíthetik a megállapodás szövegét. Céldátumok a kiegyezésre már eddig is voltak, azonban ezeket nem sikerült eddig teljesíteni.

A Fed Bézs könyve szerint az elmúlt másfél hónapban szerény mértékben erősödött a gazdasági aktivitás. A lakossági kiadások vegyesen alakultak, kissé mérséklődött az autóértékesítés, valamint a kiskereskedelmi eladások is csökkentek. A lakossági hitelkereslet növekedése tovább folytatódott, az ingatlanpiaci és a feldolgozóipari aktivitás pedig erősödött. A munkaerőpiacon szűkült a kínálat, azonban a bérek csak mérsékelten emelkedtek.

Hivatalosan is visszavágta a német kormány az idei GDP előrejelzést, már csak fél százalékos gazdasági növekedést prognosztizálnak, erre azonban lehetett számítani, a bejelentés nem is rengette meg a részvénypiacokat.

Holnap, nagypénteken, az amerikai és európai tőzsdék nagy részén nem lesz kereskedés, Húsvéthétfőn az európaiak szintén zárva tartanak, a tengerentúlon viszont lesz kereskedés. A nyitvatartási naptár itt érhető el.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.