KBC Equitas
2019. február 7. 8:32

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Bizonytalan volt a hangulat tegnap a fejlett részvénypiacokon, Európában és Észak-Amerikában sem találták az irányt a tőzsdeindexek. Végül nem volt nagy elmozdulás egyik jelentős börze teljesítményében sem, Európában vegyesen szerepelt a tőzsdeindexek többsége, míg a tengerentúlon a három nagy börzeindex enyhe mínuszban zárt. Tegnap két jelentést emeltünk ki a mezőnyből, a Daimler drasztikusan csökkenő profitja miatt enyhe csalódást okozott, a Snapchat eredményeit viszont remekül fogadták a befektetők.

A magyar tőzsde sem tudott jelentősen elmozdulni, a BUX mérsékelten, 0,3 százalékkal emelkedett. A nagyok közül erősödni tudott az OTP, a Mol és a Magyar Telekom is, viszont a Richter papírja 1,1 százalékot vesztett értékéből. A gyógyszercég amúgy ma reggel tett közzé az aktuális gyorsjelentését, a rekordbevétel ellenére nem lehetnek maradéktalanul elégedettek a befektetők. A Zwack rendkívül erős negyedéven van túl, viszont a NETA változások miatt a kilátások már korántsem fényesek, enyhén vissza is esett a szeszpapír árfolyama.

Steven Muchin amerikai pénzügyminisztert szerint nagyon jól haladtak múlt héten az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások Liu Ho miniszterelnök-helyettessel, és megerősítette, hogy jövő héten Pekingben folytatják majd az egyeztetéseket, ahol ő is tagja lesz az amerikai delegációnak. A cél az, hogy a március 2-án lejáró határidő előtt nyélbe üssenek egy kereskedelmi megállapodást Kínával, amire a miniszter jelenleg jó esélyt lát. Beszélt arról is, hogy szerinte jól működnek Trump elnök gazdasági programjai, valamint aggodalmát fejezte ki a szerinte túlságosan is szocialistává váló demokraták balszárnya miatt.

Donald Tusk élesen bírálta azokat akik szerinte meggondolatlanul szorgalmazták a brit kilépést annakidején, és most már úgy véli hogy a Brexit visszafordíthatatlan, mivel May miniszterelnök és Jeremy Corbyn ellenzéki vezető is kilépéspárti. Ma egyébként Donald Tusk és Theresa May Brüsszelben személyesen fognak egyeztetni.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.