KBC Equitas
2019. január 10. 8:33

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Mérsékelt növekedést tapasztalhattunk tegnap a fejlett részvénypiacokon, az amerikai, illetve a nyugat-európai indexek többsége is 1 százalékot el nem érő mértékben erősödött. Hozzájuk képest gyengén teljesített a BUX, amely 0,1 százalékkal negatívba fordult. A nagyobb komponensek közül a Richter 0,5, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékkal emelkedett, viszont az OTP stagnált, a Mol pedig 0,9 százalékkal gyengült.

Az olajcéggel kapcsolatban fontos hír, hogy a horvát sajtóértesülések szerint módosításra kerülhet az INA leányvállalatot érintő privatizációs törvény. Ez alapján a horvát állam elállhat kivételes jogaitól, ebből pedig arra is lehet következtetni, hogy mégsem tervezik a cég visszavásárlását. Ha pont kerülne az ügy végére, akkor a Mol megvalósíthatná a szükséges beruházásokat, amiket eddig a horvát fél miatti bizonytalanságok miatt elkerült. Másik érdekes hír, hogy egyelőre nem talált kitermelhető olajat a Mol az egyik Északi-tengeri kutatási részlegén, azonban az idei második negyedévben folytatják a programot. A hirnek várhatóan nem lesz jelentős negatív hatása az árfolyamra.

A mai nappal megindul a BÉT XTend piacán a kereskedés a Cyberg részvényeivel. A Kajahu éttermet működtető cég papírjainak a bevezetési ára 1800 forint.

Folytatódik az olajpiaci rali, tegnap már a nyolcadik napja emelkedett folyamatosan a fekete arany ára. Ma reggelre viszont már enyhén negatívba fordult az árjegyzés, a WTI jelenleg 51,8 dollár, a Brent pedig 60,8 dollár.

Aggódik a Fitch hitelminősítő az Egyesült Államok költségvetése és az államadóssága, valamint a kormányzati leállás miatt is. Amennyiben nem történnek megfelelő lépések, a tripla A hitelminősítést is elveszítheti a világ legnagyobb gazdasága, amely komoly pánikot okozhatna a piacokon.

Közben nyilvánosságra hozták a Fed decemberi jegyzőkönyvét, melyből kiderült, hogy több tag is érvelt a kamatemelés elhalasztása mellett, azonban végül mégis egységesen szavazták meg a döntést. A jegyzőkönyv szerint 2019-ben türelmesebb lehet a jegybank, a korábbi három helyett már csak két kamatemelésre látnak kilátást.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.