KBC Equitas
2019. április 4. 8:37

Gyorshírek csütörtök reggel

      

Jó hangulatban telt a kereskedés a fejlett részvénypiacokon, Európában emelkedtek a jelentős indexek, a DAX 1,7 százalékos erősödéssel idei csúcsot döntött, a CAC 0,8 százalékkal került feljebb, de 0,4 százalékot javult a londoni tőzsdeindex is. A tengerentúlon mérsékelten erősödtek a fő indexek, a legjobban teljesítő a Nasdaq volt 0,6 százalékos javulással. Az S&P 500 0,2 százalékkal emelkedett, az index technikai képéről tegnap írtunk részletesebben. A tegnapi jó hangulatban a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos optimizmusnak is része volt, nyilatkozatok szerint az egyeztetések jól haladnak, ma este pedig Donald Trump és Liu He kínai elnökhelyettes találkozójára kerül sor.

A BUX a keddi csúcsdöntés után ezúttal alulteljesített, a budapesti index csekély mértékben, 0,1 százalékkal csökkent. A nagyok közül az OTP és a Richter enyhén emelkedett, a Mol és a Magyar Telekom viszont 0,4 százalékkal csökkent. A komponensek közül a 4iG erősödött a legtöbbet, 1,9 százalékkal, a cég árfolyamát a T-Systems felvásárlásával kapcsolatos pletykák is mozgathatták.

A londoni alsóház minimális egy fős többséggel kötelezte Theresa May miniszterelnököt a Brexit halasztásáról. Juncker szerint viszont egyetlen esetben van erre lehetőség, hogyha legkésőbb április 12-én elfogadja a brit parlament a megállapodást.

Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt tegnap a június 1-jén induló új állampapírról, amellyel a már meglévő állampapírokhoz képest magasabb hozam érhető el. Az új konstrukcióval fél év után 3,5 százalék, az első év végén négy százalék, majd ezt követően évente további fél-fél százalékpontos emelkedéssel a futamidő lejártával 6 százalékos lesz a kamat.

Tegnap megállt a forint gyengülése, az EURHUF a 322-es szintről tudott fordulni, ahonnan erősödött, így ma reggel 320,3-on a magyar deviza.

A forinthoz hasonlóan az olajárdrágulás is kisebb törést szenvedett el, a WTI a 63 dolláros ellenállásról fordult le, jelenleg 62,4 dollár, a Brent pedig 69,3 dollár. A WTI érdekes technikai képéről tegnap írtunk.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.