Grébel Szabolcs
2019. július 1. 12:08

Graphisoft Park: gyorsan elérte a célt!

Kitörés után történelmi csúcsához közelít a Graphisoft Park részvénye a mai napon, ezzel együtt korábban megfogalmazott kereskedési ötletünk is a célszintjének közvetlen közelébe ért. A mai napi csúccsal számolva mindössze 10 forintra van az árfolyam a 4000 forintos célszintünktől. Mivel fair érték becslésünk alapján már nagy potenciál a jelenlegi szinteken nem adódik, ezért az ötletünk lezárása mellett döntöttünk a jelenlegi szinteken, amely így alig másfél hónap alatt 10 százalékos eredményt mutat.

Júniusban kitört az árfolyam

Május végén fogalmaztunk meg kereskedési ötletet a Graphisoft Parkra vonatkozóan, mivel korábbi fair érték becslésünk alapján, az akkori szinteken láttunk még felértékelődési potenciált a vállalat részvényében. Az eddig megvalósult fejlesztések, és a magas kihasználtság, valamint az ebből adódó évek óta stabil cash flow termelés alapján fair érték becslésünket 4034 forintra tettük, amelynél az árfolyam 10 százalékkal lejjebb tartózkodott, 3550-3600 körül.

Tavaly június óta egy enyhe emelkedő trend alakult ki a Parknál, és ennek folytatódásában bízva, valamint a fundamentális szempontokat is figyelembe véve vonzónak tűnt ezeken a szinteken a részvény. Az emelkedéshez az is hozzájárulhatott, hogy a Wood is optimistává vált a Park részvényére, vételi ajánlás mellett 4336 forintra becsülik a részvények értékét.

A folytatás igen jól sikerült, az addigi emelkedő trendcsatornából felfele tört ki az árfolyam, és gyorsan a történelmi csúcsot jelentő 4000 forintot célozta meg, amely a kereskedési ötletünk célszintjével is egybeesett. A mai napon tulajdonképpen pedig el is érte azt.

Azért továbbra is optimisták maradunk

Ötletünk zárása nem azt jelenti, hogy megváltozott volna a véleményünk a Parkról, fundamentálisan továbbra is stabilnak látjuk a céget, és fair érték becslésünket is fenntartjuk, amely még mindig 1 százalékkal magasabb a jelenlegi árfolyamnál.

Kereskedési ötletünkre nézve azonban a jelenlegi árfolyamszint azt jelenti, hogy már kevesebb hozampotenciál lehet a részvényben, egyrészt fundamentális oldalról, másrészt a technikai képet is figyelve.

A korábbi emelkedő trendcsatorna szélességével kapott célárfolyamot a 4000 forint körüli szinttel már elérte az árfolyam, és ez a történelmi csúccsal is egybeesik, ezen kívül az indikátorok alapján is rövidtávon túlvetté vált a részvény. Emiatt valószínűsíthető egy korrekció az árfolyamban. Amennyiben mégis tovább folytatódna a rali, azzal az új történelmi csúcsok kerülhetnének elérésre, de a közel másfél hónap alatt elért 11 százalékos hozammal ebben az esetben sem lehetünk csalódottak.

A Graphisoft Park heti grafikonja (2019.07.01. 11:45)

Fundamentális oldalról, mivel jelenleg új fejlesztés nem várható a Parkban, ezért a következő években maradhat a jelenlegi pénztermelés, enyhe növekedéssel. A költségszint alacsonyabb lehet mint az előző években, mivel egyszeri költségek a fejlesztéshez kapcsolódóan már nem fogják terhelni a Parkot, így a profit továbbra is növekedhet, ezzel együtt pedig tarthatja a Park a 3-3,5 százalék körüli osztalékhozamot.

Érdemi változást egy új beruházás jelentene, mivel a jelenlegi kihasználtság is közel maximumon van (98%-on), így növekedni már csak új fejlesztésekkel tud a Park. Emiatt fair érték becslésünkre is a legnagyobb változást egy ilyen hír jelentene, de természetesen továbbra is figyelemmel kísérjük a cég körüli eseményeket, és amennyiben a fair értéket jelentősen befolyásoló változás történik, akkor frissíthetjük is a modellünket, amelyről természetesen beszámolunk majd.

Egyelőre ötletünket tehát lezárjuk, a korábbi kereskedési ötleteinkhez képest szerényebb, de nem elhanyagolható plusszal. A 2016-os ötleteket 50 és 30 százalékos pluszban sikerült lezárni, a Graphisoft Parkról így ezután sem maradhatnak rossz emlékeink. Végezetül azt is meg kell említeni, hogy amennyiben tényleg korrekcióra kerülne sor, adott esetben akár egy újrabeszálló is megfogalmazódhat bennünk, ha vonzó szintekre süllyedne a papír.

A Graphisoft Park heti grafikonja (2019.07.01. 11:45)

Korábbi elemzéseink a Graphisoft Parkról:


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.