Cinkotai Norbert
2018. október 1. 11:25

Ezen a Tullow Oil ötleten is pluszt biztosítunk be

Remekel a tőzsdén a Tullow Oil, augusztus közepe óta már 20 százalékos pluszt mutat az árfolyam, mi pedig nyitott ötletünkön közel 8 százalékos pluszt biztosítunk be a stop-loss emelésével. A márciusi sikeres ötlet óta így a második Tullow Oil ötlet is remekül áll, és akár a 2,8 fontos lokális csúcs is elérhető lehet.

Ritkán sikerül ennyire jól eltalálni a beszállási pontot egy kereskedési ötletnél, mint egy hónapja a Tullow Oil kapcsán. A szebb napokat is megélt olajipari vállalat részvényére még augusztus közepén váltunk nagyon optimistává, rövid távú, technikai elemzésre épülő lehetőséget szimatolva. Akkor a papír 2,1-2,2 font körül járt egy hónapok óta tartó csökkenő pályán mozogva.

Innen viszont sikerült bemutatni egy fordulatot a részvénynek, a mozgóátlagokról felpattant, áttörte a csökkenő trendvonalat, és bár volt egy kis megtorpanás, végül majdnem 2,7 fontig jutott már az árfolyam. Korábbi ötletünk célszintjét így elérte, és szépen meg is haladta a papír, emiatt frissítsük az ötletet.

A mostani mozgás igen impozáns, az emelkedő olajárak hátán felkúszva abszolút reális, hogy akár 2,8 fontig, a korábbi lokális csúcsig is eljut a papír. Emiatt ötletünk célszintjét ide húzzuk be, ami még pár százalékos felértékelődéssel kecsegtet.

A stop-loss szintjét is módosítjuk, a korábbi 2,07 font helyett 2,39 fontnál húzzuk be azt. Ez ugyan elsőre merésznek tűnik a mozgóátlagok miatt, viszont úgy véljük, ha idáig visszacsúszna a papír, akkor már a momentum jelentősen eltűnne, illetve rövid távú kereskedési ötletnél azért nem tartanánk elegánsnak 10 százalékkal többet visszaadni az elméleti profitból.

Ami egyébként már most is igen magas, augusztus közepe óta közel 20 százalékot emelkedett az árfolyam, és van még tér felfelé. Összességében tehát profitot biztosítunk be a mostani lépéssel, így mindkét idei Tullow Oil ötletünk pluszban található. (A márciusi ötlet 14,7 százalékos pluszban zárult.)

A jövőben egyébként a piaci hangulatot és főleg az olajpiaci helyzetet lehet érdemes figyelni, itt akár az is lehetséges egyes elemzők szerint, hogy a Brent a mostani 83 dolláros szintekről egészen 100 dollárig is eljut. Egy ilyen forgatókönyvből vélhetően a Tullow Oil árfolyama is profitál majd, bár azért kérdéses, hogy mennyire reális ez most az olajnál. Mindenesetre továbbra is optimisták vagyunk, és reméljük a szerencsével sem fogunk hadilábon állni, ahogyan az elmúlt hetekben sem.

A Tullow Oil napi grafikonja (2018.10.01)


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.