KBC Equitas
2018. január 10. 8:41

Ezek a fontos hírek szerdán délelőtt

  

Rég nem látott szinteken az olaj

Maradtak tegnap is a pluszok az európai piacokon, a főbb részvényindexek 0,1 és 0,7 százalék közötti emelkedésben zártak. A szektorok közül a ciklikus fogyasztási és a pénzügyi teljesített a legjobban. Makroadatok tekintetében ma nem várható fontosabb esemény, a befektetők a holnap kezdődő gyorsjelentési szezonra készülnek. A határidős részvényindexek alapján ma vegyes képet mutathatnak a piacok a nyitást követően.  

A nagy amerikai részvényindexek közül a Dow Jones tudott csak érdemben emelkedni 0,4 százalékkal, míg az S&P 500 és a Nasdaq 100 kisebb pluszra volt csak képes, azonban ennyi is elég volt az ismételt új csúcsok felállításához. Az S&P 500-ról egyébként elmondható, hogy 1987 óta nem volt ilyen erős évkezdése.

Már 2014 óta nem látott szinteken az olaj árfolyama. A WTI 63,4, míg a Brent 69 dollárnál jár ma reggel. Az emelkedést továbbra is az OPEC kitermelés csökkentési megállapodása segíti, azonban számos elemző a piac túlhevülésére figyelmeztet. Ma teszi közzé jelentését az EIA, az USA heti nyersolajkészlet változásairól, amely rendszerint hatással van a fekete arany árfolyamára.

Vállalati hírek

Jól szerepelt a Target az ünnepi időszakban, ugyanis 3,4 százalékkal tudott bővülni az egy éve nyitva lévő üzletek értékesítése, az elemzők által várt 2 százalék helyett. További optimizmusra ad okot, hogy a menedzsment megemelte a negyedik negyedéves tisztított egy részvényre jutó eredmény várakozását a korábbi 1,05-1,25-ről 1,3-1,4 dollárra, valamint a 2019-es üzleti évre vonatkozólag 5,15-5,45 dollár közötti EPS-t vár, miközben az elemzők 4,34 dollárral számoltak korábban. A Target árfolyama 3 százalékos pluszban zárta a napot.

Bemutatta önvezető tesztautóját az Intel a CES-en, Las Vegasban. Az autó 12 kamerát, radart, lézert használ a minél biztonságosabb vezetés érdekében, amelyek technológiai hátterét az Intel mellett a Mobileye biztosítja. A bemutató mellett partnerséget jelentett be az Intel a kínai autógyártóval a SAIC Motorral, valamint a NavInfo nevű térképszolgáltató vállalattal is. Az árfolyam ennek ellenére 2,5 százalékos mínuszban zárt tegnap.

5,4 százalékot emelkedett a Continental árfolyama, miután a Bloomberg információi szerint feldarabolhatják a vállalatot. A meg nem erősített információk szerint az egyik forgatókönyv arról szól, hogy a Continental, mint egy holding működne tovább és a legnagyobb profitot termelő üzletrészek, maradnának tőzsdén jegyzettek.

Új bázist nyit a Wizz Air Bécsben.  Ausztria ezzel a 44. ország lesz a repülőtársaság hálózatában, ahonnan 2018-ban 17 célba fog járatokat indítani a vállalat. A Wizz Air ezzel kapcsolatos befektetése 331 millió dollárra rúg.

Kétéves magasságokba tört tegnap előtt a Mercedeseket gyártó Daimler árfolyama, melyet követően szép tér nyílt meg technikailag a további emelkedés előtt. Mivel a jelenlegi szinteken kedvező hozam-kockázat arányú beszállási lehetőséget azonosítunk, kereskedési ötletet fogalmazunk meg a részvényre. A Daimler árfolyama egyébként 0,6 százalékot erősödött tegnap.

Nagy tér nyílhat meg a Daimler előtt

Az OTP húzta le a BUX-ot

A nemzetközi piacokkal ellentétben a BUX nem tudott emelkedni, 0,6 százalékos mínuszban zárt tegnap. A leginkább alulteljesítő az OTP volt 1 százalékos mínusszal, amelyet a Richter 0,7 százaléka követett. A Mol is gyengül 0,3 százalékot, így egyedül a Telekom tudott emelkedni a blue chipek közül közel 1 százalékkal.

Tőkeemelést hajtott végre az OTP annak romániai leánybankjában, az OTP Bank Romania-ban. A korábbi 1 254 252 720 RON összegről 1 379 252 880 RON összegre változott a bank jegyzett tőkéje.

Kedvező számokat tett közzé a Duna House a negyedik negyedévvel kapcsolatban, a hitelezés és a lakásközvetítés is szépen pörög. A február végén érkező negyedéves eredményszámok így erősek lehetnek, mi pedig továbbra is optimisták vagyunk a részvényt illetően, és reálisnak tartjuk a 4 500 forintos szintek elérését hosszú távon. Tegnap 5,4 százalékkal emelkedett az árfolyam.

Töretlenül menetel a Duna House


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.