KBC Equitas
2018. április 13. 8:23

Ezek a fontos hírek pénteken délelőtt

   

A tegnapi nappal ellentétben ma már emelkedni tudtak a főbb európai részvényindexek, így 0,1 és 1,3 százalék közötti pluszban zártak. Az enyhüléshez az vezetett, hogy Donald Trump Twitteren történő bejegyzésében közzétette, hogy közel sem biztos a szíriai támadás időpontja. A pozitív híreket követően ma is pozitív tartományban nyithatnak a piacok a határidős részvényindexek alapján. Makroadatok tekintetében februári EU-s külkereskedelmi adatok érkeznek.

A tengerentúli tőzsdék is fellélegeztek tegnap, így 0,8 és 1,1 százalék közötti pluszokat láthattunk. A szektorokat tekintve a pénzügyi és az ipari szektorok teljesítettek a legjobban, amely nem meglepő, ugyanis ma elkezdődik érdemben is az első negyedéves gyorsjelentési szezon, amelyet már hagyományos módon az amerikai nagybankok, a Citi, JP Morgan és a Wells Fargo indítanak. A jelentések közzétételére a délutáni órákban kerül sor, amelyekről részletes elemzést küldünk.

A kínai export a vártnál rosszabbul teljesített márciusban, ugyanis jüan alapon 9,8 százalékkal csökkent a korábban várt 8 százalékos emelkedéshez képest. Az import nőni tudott 5,9 százalékkal, azonban az is elmaradt a várt 7,5 százalékos növekedéstől.

Hatalmas ugrást láthattunk a Bitcoin árfolyamában tegnap, egészen a 6800 dolláros szintektől a 8000 dollárig erősödött a kriptovaluta, amely 17 százalékos emelkedést jelentett. Az emelkedés mögött nem állt ismert információ, illetve azt is látni kell, hogy a 200 napos mozgóátlagban elakadt most is a nagy menetelés.

Vállalati hírek

Kedvező első negyedéves gyorsjelentést tett közzé a BlackRock. A világ legnagyobb alapkezelőjeként számon tartott vállalat, 3,58 milliárd dollár bevételt ért el a várt 3,42 milliárd dollárra szemben. A tisztított egy részvényre jutó eredmény pedig 6,7 dollárnál alakult az elemzők által várt 6,38 dollárral szemben. Az ETF-ekből azonban jelentős tőke áramlott ki, 46 százalékkal csökkent az állomány, amelyet a volatilis piaccal indokolt a vállalat. A BlackRock árfolyama 1,5 százalékot erősödött.

Vonzó szinteken mozog a Glu Mobile, az amerikai játékfejlesztő árfolyama a 200 napos mozgóátlagról fordulva indulhat meg a fentebbi régiók felé. Emellett pozitívum, hogy az elemzők is optimisták a papírra, a mobil játékpiaccal párhuzamosan szép növekedést érhet el a cég az elkövetkezendő években. A Glu Mobile árfolyama 2,1 bszázalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során.

Glu Mobile: Lehet benne fantázia

Szépen húzott az OTP

A magyar tőzsde is követte az európai részvényindexeket, így a BUX index 0,9 százalékos pluszban tudott zárni. Az emelkedést az OTP 1,9 százaléka vezette, amelyet a Telekom 1,1, majd a Richter 0,7 százalékos erősödése követett. A Mol enyhe mínuszban zárt. Makroadatok tekintetében a KSH februári építőipari adatokat közöl ma délelőtt.

Elfogadta a Mol közgyűlése az igazgatóság részvényenkénti 127,5 forintos osztalékjavaslatát a 2017-es évre vonatkozólag. Ez 4,3 százalékos osztalékhozamnak felel meg a tegnapi záróárat figyelembe véve. A Mol vezérigazgatója, Hernádi  Zsolt beszélt az új tiszaújvárosi kaucsuk üzemről is, amely jelenleg tervezési folyamatban áll és várhatóan 2021-ben kezdi el a működést. Ezen felül szó volt a NEXT-E programtól is, amelynek keretén belül átlagosan 150 kilométerenként töltőoszlopokat helyeznek el, valamint az új Mol Campus nevű új székházról is szót ejtett, amelynek építkezése a tervek szerint halad. Az országgyűlési választások tekintetében a kiszámíthatóságot és az állandóságot hangsúlyozta.

Elfogadta a Rába közgyűlése a 23 forintos részvényenkénti osztalék kifizetést. Ez a tegnapi záróárfolyammal kalkulálva 1,6 százalékos osztalékhozamot jelent. Osztalékra az lesz jogosult, aki 2018. május 22-i fordulónapon szerepel a társaság részvénykönyvében. A kifizetés dátuma május 29.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.