KBC Equitas
2017. május 19. 14:42

9 fontos hír ma délutánra

   

Jó hangulatban telik az európai kereskedés, a főbb részvényindexek 0,3-1 százalék körüli pluszokat mutatnak. A kedvezőbb hangulat a tegnapi amerikai kereskedésből gyűrűzhetett be, ahol egyébként továbbra is a Trump körüli botrány hírei mozgatják a piacokat. Egyelőre úgy tűnik, hogy a maradnak a tegnap látott enyhébb pluszok a mai nyitáskor a tengerentúlon is.

Történelmi csúcson zárhatja a hetet a BUX. A magyar részvényindex ma az európai társakkal együtt mozogva 0,5 százalékot tud erősödni, ami leginkább az OTP 1 százalékos pluszának köszönhető. Jól teljesít a tegnapi gyengülés után a Magyar Telekom is (+2%), a tegnap vezető Mol viszont ma közel 1 százalékos mínuszba csúszott.

Közzétette az MNB a „minősített fogyasztóbarát lakáshitelek” tervezetét. Ennek értelmében a 3, 5 vagy 10 évre, illetve a futamidő végéig rögzített kamatozású lakáshitelek kamatfelára a „fair bank” törvényben meghatározott 4,5 százalékos felárnál is 100 bázispontnál alacsonyabbnak, vagyis 3,5 százaléknak kell lennie. A korábbi hírekben még 2,5 százalék szerepelt, így a bankok számára a hír talán még enyhén kedvező is.

Pozitív ajánlást kapott a Richter Reagila gyógyszere az Európai Gyógyszerügynökségtől. A Cariprazine nyugat-európai értékesítése egy lépéssel közelebb került, mivel erre szükség volt az Európai Bizottságtól való engedélyhez. A nyugat-európai értékesítés megközelítőleg 150 forintot jelenthet a fair értékben, így a bejelentést enyhén pozitívnak tartjuk. Az árfolyam a korábbi 0,3 százalékos pluszból 1 százalékos pluszba ugrott.

Újabb 290 ezer darab részvényt vásárolt a Magyar Telekom a tegnapi kereskedés során. A héten eddig minden nap vásárolt a vállalat, összesen 520 milliót költöttek el a 2,6 milliárd forintos programból, vagyis még a keret 80 százaléka nem került elköltésre. Mivel a 12 hónapos periódus során alapvetően az osztalék leesése utáni időszakban lehet alacsonyabb az árfolyam, így jó eséllyel a vásárlások folytatódhatnak a következő hetekben is, az így elérhető kedvezőbb átlagár miatt.

Stratégiát váltott a CIG Pannónia leányvállalata, az EMABIT, melynek értelmében ezentúl a lakossági casco piacon is megjelenik a cég. A CIG közleményben jelentette a változást, az indoklás szerint ez egy potenciális növekedési utat jelent, viszonylag alacsony kockázat mellett.

Enyhe pluszban van gyorsjelentését követően az FHB részvénye. A bank első negyedéve nyereséges lett, 279 millió forintos adózott eredménnyel, és jó hír lehet még a jelentésben, hogy a nem teljesítő hitelek aránya 2010 óta először 10 százalék alá csökkent.

A tegnapi kereskedés során elérte stop-loss szintünket a Nike-ra megfogalmazott vételi ötletünk.  A részvény árfolyama a kezdeti megindulás után megtorpant, utána pedig nem sikerült áttörni a fontosabb technikai szinteket, az utóbbi napok negatív hangulat pedig a veszteségvágó szint alá küldte az árfolyamot, így ötletünket lezártnak tekintjük.

4 új járatot indít a Wizz Air Belgrádból, továbbá más európai nagyvárosok felé is nőhet a járatok gyakorisága. A Wizz Air ezzel tovább növelheti részesedését a szerb piacon, ahol a fapados légitársaságok között 62 százalékkal rendelkezik. A Wizz Air árfolyama ma 0,8 százalékos pluszt mutat.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.

Adatait az adatkezelési tájékozatónak megfelelően kezeljük, e-mail címét nem adjuk ki harmadik fél számára.