KBC Equitas
2020. július 21. 15:15

8 fontos hír ma délután

   

Piacok: Ma is kitart a pozitív hangulat, a DAX index közel 2 százalékos pluszban jár, és a EuroStoxx 600 is 1 százalékkal emelkedik. A BUX index számára is kedvez a hangulat, 1,3 százalékos pluszban jár ugyanis, amit az OTP és a Mol 2 százalék körüli emelkedése húz. A határidős indexek alapján az amerikai piacok is pluszban nyithatnak, az S&P 500 3280, a Nasdaq 100 index pedig 11000 pont felett nyithat.

Ezüst: Közben az ezüst ma már 5 százalék feletti pluszban jár, ezzel pedig a tegnap kiküldött frissített ötletünk célszintjét elérte már az árfolyam. A jelenlegi szintek 21 dollárnál erős ellenállást képeznek, a rendkívüli momentum mellett azonban elképzelhető, hogy legyőzésre kerülnek. Ha így lenne, akkor még további emelkedés is jöhet, így egyelőre nem zárjuk le az ötletet, megvárjuk, hogy reagál az árfolyam az ellenállásra, és ennek fényében hamarosan frissítjük a kereskedési ötletünk.

Arany: Az arany is nagyobb, 1 százalék feletti pluszban van ma, ezzel pedig egyre közelebb kerül az árfolyam az 1920 körül található történelmi csúcsához. Az 1800-as szint már támasz lehet, hiszen jelenleg már 1840 dollárnál van a nemesfém árfolyama.

MNB: 15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa, ugyanakkor a kamatcsökkentés az előzetes várakozásoknak megfelelő volt. A kamatfolyosó továbbra is szimmetrikus maradt, a többi kamatszintben nem történt változás. A jegybank közleménye alapján a Monetáris Tanács az árstabilitás fenntartása és a gazdasági növekedés helyreállításának támogatása érdekében döntött a kamatvágásról. Az MNB kiemelte továbbá hogy korábbi kamatvágás gyorsan megjelent a hozamgörbe rövid oldalán, viszont a jegybank célja, hogy a hozamgörbe hosszabb oldalán is érvényesüljön ez a hatás, emiatt pedig korlátozott mennyiségben vásárol hosszú lejáratú állampapírokat. A forint nem reagált jelentős elmozdulással a döntésre, továbbra is havi csúcsa közelében 351-nél tartózkodik az euróval szemben.

Joe Biden: A demokrata párti elnökjelölt egy 775 milliárd dolláros szociális programot jelentett be, amit ingatlanbefektetőktől, és magasabb jövedelműektől beszedett adóból finanszírozna a tervek szerint. Közben a fogadóirodáknál tovább szélesedik az olló Biden és Trump között, Biden már 60 százalék feletti eséllyel bír, míg Trump győzelmi esélye csak 36 százalék.

Novavax: Kiemelt figyelem övezi a koronavírus elleni vakcina után kutató cégeket, a mai napon pedig a Novavax legfrissebb teszteredményeire figyelhetünk, amelyet a gyógyszergyártó az amerikai piacnyitás után fog közzétenni. A nyitás előtti kereskedésben a Novavax részvénye 5 százalékkal emelkedik.

Snapchat: Zárás után a Snapchat is közzéteszi gyorsjelentését, a befektetők figyelme pedig a felhasználói szám és a hirdetési bevételek növekedési ütemén lehet, a várakozások szerint 239 millió napi aktív felhasználója lehetett a negyedév végén a vállalatnak.

További gyorsjelentések: Az IBM a vártnál erősebb számokat közölt ma délután, így az árfolyam is pluszban nyithat. Bővebben itt írtunk a negyedéves eredményről. A Coca-Cola részvényei is emelkednek nyitás előtt, miután a vártnál jobb profitot közölt az üdítőital-gyártó. Bár éves előrejelzés továbbra sincs, a legrosszabbon már túl lehet a vállalat a vezetőség szerint.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.