KBC Equitas
2017. április 20. 14:30

8 fontos hír ma délután

  

Jó hangulatban telik a kereskedés Európában. A főbb részvényindexek a pozitív tartományban tartózkodnak, a hétvégi francia elnökválasztás és a még mindig meglévő geopolitikai kockázatok mellett. Várhatóan a tengerentúlon is pluszokban nyithatnak a tőzsdék a határidős részvényindexek alapján, annak ellenére, hogy az észak-koreai állami média megelőző csapás lehetőségével fenyegetőzik.

A magyar piac továbbra is folytatja az emelkedést. A BUX 0,7 százalékkal erősödik, aminek az OTP 1,2 százalékos, valamint a Mol 1 százalékos emelkedése adja a legnagyobb húzóerőt. A Richter kisebb csökkenést mutat, míg a Magyar Telekom nyitószintjéhez képest nem mozdult el jelentősen. A Mol egyébként 6,5 éves csúcsára emelkedett, ezzel jelentős szinteket áttörve. A Graphisoft Park mai közgyűlésén megszavazta a részvényenkénti 78 forintos osztalékot, ami összesen több mint 835 millió forintnyi kifizetést jelent.

A 2018-as költségvetési tervben 2,4 százalékos GDP arányos deficittel számolnak Varga Mihály szerint, aki a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülését követően adott sajtótájékoztatót. A nemzetgazdasági miniszter elárulta, hogy 4,3 százalékos gazdasági növekedést várnak, valamint az infláció mértékét 3 százalékra becsülik.

Hatalmas kitöréssel hagyja maga mögött a Mol az elmúlt hónapok kereskedési sávját. Az árfolyam 1,5%-kal emelkedik, ráadásul a forgalom is jelentős, már délelőtt 4 milliárd forint feletti. Az elmúlt hónapokban az árfolyamra nehezedő (a CEZ részesedés sorsával kapcsolatos) kockázat eltűnt, így a Mol is a január óta nagyot emelkedő régiós szektortársak után eredhet. Fundamentálisan alulértékeltnek tartjuk a részvényt, amit a mai mozgással a technikai kép csak megerősít, ezért vételi ötletet fogalmazunk meg. 

2020-ig hegesztett járműalkatrészeket gyárthat a Rába,a Rheinmetall MAN Military Vehicles számára. A napokban aláírt szerződés szerint 4 év alatt 10 millió eurónyi terméket fog legyártani a magyar vállalat. A megrendelés értéke 1 évre vetítve a tavalyi árbevétel 1,8 százalékának felel meg. A Rába részvénye fél százalék körüli pluszban áll. 

Nem hozta az elemzői várakozásokat a Verizon negyedéves gyorsjelentése. Egy részvényre jutó tisztított eredmény soron 95 centet ért el a vállalat a várt 96 centhez képest. Árbevétel soron is alulteljesített, 29,8 milliárd dollárt ért el, a várt 30,5 milliárdhoz képest. A gyengébb eredményt az előfizetők számának csökkenése magyarázhatja, utoljára ugyanis több mint egy évtizede vesztett ennyi előfizetőt egy negyedév alatt a cég.  Nyitás előtti kereskedésben 1,8 százalékos mínuszt mutat a papír.

Bár első ránézésre nem rossz első negyedéves számokat tett közzé a BMW, a Mercedes-szel összehasonlítva már korántsem fényes a kép. Míg a BMW az első negyedéves értékesítése 5,2 százalékkal bővült, addig a Mercedesnél 16 százalékos ugrást lehetett látni, ráadásul míg a BMW autó divíziójában csökkent az üzemi eredményhányad (9,4 százalékról 9-re), addig a Mercedes-nél itt is jelentős javulást lehetett látni. A BMW a kedvező európai hangulat ellenére is kisebb mínuszban van az előzetes számok közzététele után.

Nagyon szépen alakul múlt heti, a Spirit Airlines részvényére küldött technikai alapú vételi ötletünk. A fapados légitársaság árfolyama az április 11-ei nyitáshoz képest közel 12 százalékot erősödött, így érdemes lehet jelentősen feljebb húzni veszteségvágó szintünket. Az új, 52 dolláros stop-loss szint már legalább egy minimális pluszt jelent, ugyanakkor az elmúlt napok mozgása alapján könnyedén elérhetőnek tűnik a 60 dolláros célszint is. Sőt, a hosszabb távú technikai kép alapján akár megéri még türelmesebbnek lenni, hiszen ez rendkívül ígéretesen fest.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.

Adatait az adatkezelési tájékozatónak megfelelően kezeljük, e-mail címét nem adjuk ki harmadik fél számára.