KBC Equitas
2020. július 24. 8:30

7 fontos hír ma reggel

  

Piacok: Csütörtökön elromlott a hangulat a tengerentúli tőzsdéken, amely részben a vártnál gyengébb munkaerőpiaci adatoknak is köszönhető, azonban most a technológiai szektorban is egy eladói hullám alakult ki, amely miatt a Nasdaq 2,7 százalékkal csökkent, míg a többi index egy százalék körüli mínuszban zárt. A rosszabb hangulat az európai zárásra is hatással volt, a nyugat-európai részvényindexek kisebb mínuszban zártak. A magyar tőzsdén viszont kitartott az emelkedés, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedni tudtak.

USA-Kína feszültségek: A mai napon ismét az amerikai és kínai feszültségekre szegeződhet a befektetők figyelme miután Kína a Chengdu-ban levő amerikai konzulátust is bezáratja válaszlépésként az USA hasonló intézkedésére. Közben Mike Pompeo élesen bírálta a kínai vezetést, valamint Donald Trump is arról nyilatkozott, hogy a kereskedelmi megállapodás most már sokkal kevesebbet jelent számára, mivel az amerikai elnök Kínát hibáztatja a koronavírus terjedése miatt.

Határidős indexek: Az ázsiai piacok a ma reggeli órákban jelentős esést mutatnak, és az amerikai és az európai határidős indexek alapján is egy gyengébb hétzárás várható. A DAX határidős indexe közel jár a másfél százalékos mínuszhoz.

Intel: Negatív meglepetéssel szolgált a tegnap este közzétett gyorsjelentésében az Intel, mivel a chipgyártó szerint tovább csúszik a legújabb fejlesztésű 7 nanométeres chipek fejlesztése, ezzel pedig jelentősen lemaradhat a versenytársakhoz képest. A részvényárfolyam a zárás utáni kereskedésben 10 százalékkal esett.

Gyorsjelentések: Folytatódik a gyorsjelentési szezon, bár a hét utolsó napjához érve már kevesebb jelentésre kell számítani, de az amerikai nyitás előtt teszi közzé a második negyedéves számait a Verizon, Schlumberger, American Express, a Honeywell, valamint a Nextera Energy.

Nemesfémek: Folytatták a ralit a nemesfémek is tegnap, az arany árfolyam már az 1900 dolláros szintet közelítette meg napközben, ma reggel pedig 1888 dollárnál jár az árfolyam, míg az ezüst már a 23 dolláros szintet próbálta meg áttörni, viszont egyelőre kisebb lefordulás látszik a 22,5 dolláros szintig.

Forint: Tegnap ismét erősödött a forint az euróval szemben, a 348-as szintekről a mai reggelre 347 közelében tartózkodik a hazai fizetőeszköz. A dollár euróval szembeni gyengülése miatt pedig az USDHUF letörte a 300-as szintet, és már 299 alatt jár az árfolyam a reggeli órákban.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.