KBC Equitas
2020. július 22. 8:16

7 fontos hír ma reggel

    

Piacok: Emelkedett tegnap a legtöbb vezető részvényindex, bár Európában a DAX 1 százalékos emelkedése mellett a francia és az angol indexek minimális mértékben tudtak emelkedni. Amerikában a nap végére kicsit elfogyott a lendület, így az S&P 500 csupán 0,2 százalékkal került feljebb, a Nasdaq 100 pedig 1 százalékkal csökkent. A BUX majdnem 1 százalékkal erősödött, amit az OTP 2 százalékos emelkedése segített. Ma reggel a határidős indexek alapján kisebb mínusz jöhet Európában.

Nemesfémek: Nem bír magával az ezüst, a tegnapi 7 százalékos emelkedés után ma már újabb 6 százalékkal erősödik, ezzel pedig úgy tűnik sikerült áttörni a 21 dollár körüli ellenállást, hiszen már 22,5 dollárnál jár az árfolyam. Hamarosan frissítjük a kereskedési ötletünk, mely jelenleg már 27 százalékos pluszban van alig másfél hónap alatt, és melynek legutóbbi célszintjét ezzel már meghaladta az árfolyam. Közben az arany is kúszik felfelé, ma reggel már az 1860 dolláros szintek közelében jár az árfolyam.

Koronavírus: Újabb 63 ezer esetet jelentettek tegnap az USA-ból, ahol a kórházi ellátást igénylő beteg száma elérte az áprilisi 60 ezer körüli csúcsokat, és a napi halálozások 7 napos mozgóátlaga is egyre feljebb kerül, tegnap már 1000 feletti koronavírus halálesetet jelentettek országszerte. Közben Trump tegnapi közleménye szerint a vírushelyzet tovább fog romlani mielőtt javulni kezd a helyzet, és arra bátorít mindenkit, hogy viseljenek maszkot, ami még mindig nem széleskörűen alkalmazott óvintézkedés az országban, annak ellenére, hogy számos nemzetközi példa bizonyítja hatékonyságát.

USA segélycsomag: A Szenátus szerint a következő két hétben még nem jöhet megállapodás az újabb segélycsomaggal kapcsolatban. A republikánusok csomagjában egy újabb kör készpénzosztás, kibővített és meghosszabbított munkanélküli segély és több koronavírus tesztelés lenne finanszírozva.

Snapchat: A Snapchat tegnap zárás után nem tudott pozitív meglepetéssel szolgálni a befektetőknek annak ellenére, hogy a vártnál magasabb bevételi számokat közölt. A fő negatívum a hirdetési bevételek növekedési ütemének lassulása és a menedzsment figyelmeztetése volt, mely szerint a harmadik negyedévben még jelentősebben lassulhat a növekedés, emellett pedig a saját felhasználószám-előrejelzésüket is elvétették. A Snap árfolyama tegnap 2 százalékkal csökkent, a jelentés után pedig még 6,5 százalékot esett a kereskedésen kívüli órákban. A Netflix jelentése után ez sem tűnik tehát annyira erősnek.

Texas Instruments: Erős előrejelzést tett közzé a chipgyártó a jelenlegi, harmadik negyedévre vonatkozóan, mely meghaladta a várakozásokat. A második negyedévben 12 százalékkal estek vissza a bevételek, 3,2 milliárd dollárra, a nettó eredmény azonban így is emelkedni tudott 1,4 milliárd dollárra. A részvény 1 százalékkal emelkedett a zárás után, idén pedig közel 6 százalékos pluszban van.

EURHUF: 350 közelében áll ma reggel a forint az euróval szemben, az utóbbi napokban így folytatta az erősödést, miközben tegnap a vártnak megfelelően kamatot vágott az MNB Monetáris Tanácsa. A jelenlegi, gyorsan változó környezetben kiemelten fontos, hogy a rövid oldali hozamok biztonságos távolságban maradjanak a nullaközeli tartománytól, derült ki a tegnapi közleményből. Ugyanakkor az is fontos volt a közleményből, hogy az inflációs kilátások tartósan lefelé mozdultak el.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.