KBC Equitas
2020. július 10. 8:36

6 fontos hír ma reggel

  

Koronavírus: Továbbra sem enyhül érezhetően a helyzet az Egyesült Államokban, ahol több déli államban is rekordszámú új fertőzöttet, illetve új halálesetet regisztráltak. Az új napi esetszám már a 60 ezer főt is elérte. Több államban ezért felfüggesztették a gazdasági újranyitást, és újra szigorítottak a korlátozásokon. Hasonló a helyzet Európa egyes országaiban is, a régióban Romániában, Bulgáriában és Szerbiában is súlyosbodott a járvány, amely akár újra keményebb korlátozásokhoz is vezethet. Eközben Délkelet-Ázsiában a dengue láz is egyre inkább terjed, amely tovább nehezíti az egészségügy helyzetét. Szigorítás volt Hongkongban is, ezért több légitársaság lemondta a hongkongi járatait.

Nemzetközi piacok: A koronajárvány alakulása beárnyékolta tegnap a fejlett részvénypiaci hangulatot. Európában a DAX még csak pár pontot esett, de a többi fontosabb börzeindex jelentősebb mértékben csökkent. Amerikában a Nasdaq viszont új csúcson zárt, mivel továbbra is felülteljesítenek a technológiai részvények, viszont a Dow Jones és az S&P 500 gyengült. Utóbbinál tegnap viszont egy aranykereszt rajzolódott ki a grafikonon, ami egy pozitív technikai jelzés. A techpapírok mellett még például az élelmiszer-kiskereskedelmi cégek részvényei is emelkedtek tegnap, viszont a turizmus és az olajszektor papírjai gyengén szerepeltek. Ma reggel az ázsiai indexek mínuszban állnak, és Európában is csökkenéssel indulhat a kereskedés a határidős indexek alapján.

Magyar piac: A BUX sem maradt ki tegnap a csökkenésből, a budapesti index 0,4 százalékot gyengült. A nagyok közül főként az OTP szerepelt rosszul 1 százalékos csökkenéssel, viszont a Magyar Telekom 0,9 százalékkal emelkedni tudott. A legnagyobb gyengülést a Waberer’s szenvedte el, amely 4 százalékkal került lejjebb.

Olaj: Csökkentek tegnap az olajárak, a piaci szereplők leginkább a koronavírus második hulláma miatt aggódhatnak, és a szerda délutáni gyenge EIA-adat is negatívum. Tegnap Líbiában újraindult a termelés egy olajmezőn, ami szintén az árfolyamok csökkenése irányába mutatott, így heti szinten egy mínuszos hét felé tart a WTI és a Brent is.

Amerikai munkaerőpiac: Továbbra is nagyon magas számban, 1,3 millióan adtak be új munkanélküli segélykérelmet az Egyesült Államokban a múlt héten. Pozitívum viszont, hogy ez a vártnál így is enyhén kevesebb, és a korábbi 1,4 milliós adathoz képest is csökkenés. A folytatódó segélykérelmek száma 18,1 millióra rúgott, amely szintén enyhén pozitív meglepetés a 18,8 milliós várakozáshoz képest.

4iG: Tegnap új akvizíciót jelentett be a 4iG, a társaság a TR Consult Kft. 100 százalékos tulajdoni hányadát szerezte meg, ezzel a kiberbiztonság területén bővül a vállalat portfóliója. A 4iG árfolyama tegnap 0,2 százalékkal csökkent.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.