KBC Equitas
2020. július 3. 8:27

7 fontos hír ma reggel

   

Piacok: Pluszban zártak a piacok tegnap Európában és az USA-ban is, Európában komolyabb 2-3 százalékos emelkedéssel fejezték be a napot a vezető indexek, Amerikában azonban nap végére elfogyott kicsit a lendület a hosszú hétvége előtt, így végül csak fél százalékos maradt a plusz. Az amerikai piacokon ezzel véget ért a hét, bár a határidős indexekben van még kereskedés, Európában nyitás előtt stagnálás látható.

Koronavírus: 8,3 százalékra nőtt a pozitív tesztek aránya az USA-ban tegnap, az arány pedig hetek óta növekedik annak ellenére, hogy egyre több és több tesztet készítenek naponta. Az új esetek száma tegnap is új csúcsot döntött és már második napja 50 ezer felett van az USA-ban. A kórházba kerülők száma is növekedési pályára állt országosan, a halálozások azonban továbbra is csökkenő trendben vannak.

USA munkanélküliség: A vártnál alacsonyabb, 11,1 százalékos lett a hivatalos munkanélküliségi ráta júniusban. A heti új kérelmek száma azonban továbbra is alig csökken, az elmúlt héten újabb 1,4 millió kérelmet nyújtottak be, a meglévő kérelmek száma, ami a tartósabb munkanélkülieket jelzi, kis mértékben emelkedett a múlt héten 19,3 millióra. Az ebből számolt munkanélküliségi ráta 13,2 százalék.

Kína PMI: 58,4 pontra emelkedett a kínai szolgáltatószektor Caixin PMI mutatója júniusban, ezzel 2010 óta a legnagyobb mértékű növekedés figyelhető meg az indexben. Az üzleti aktivitás és az új megrendelések is jelentősen javultak a hónapban, valamint az üzleti bizalom is emelkedett, a foglalkoztatottság ezzel szemben tovább romlott még a hónapban. A kompozit PMI 55,7 pont lett ezzel a hónapban a májusi 54,5 után.

Wirecard: Akár fel is vásárolhatja a Deutsche Bank a Wirecard Bankot megsegítve ezzel a céget a Bloomberg értesülései szerint. A Wirecard banki része közel 160 millió eurót érhet. Egyelőre viszont az egyeztetések még zajlanak a Wirecard menedzsmentje, a felügyelet és a Deutsche Bank között. A Wirecard árfolyama a hét eleji megugrás után ismét lefele csúszott jelenleg 3 euró körüli értéken ingadozik a részvény.

Moderna: A Stat nevű egészségügyi hírportál értesülései szerint csúszik a Moderna koronavírus vakcinájának 3 fázisú klinikai tesztje várhatóan néhány héttel. A csúszás hátterében a kísérleti protokoll áttervezése állhat. Az eddigi legelőrehaladottabb fázisban levő Modernát viszont így megelőzheti a tesztekben a Pfizer, a cég ugyanis ígéretes eredményekről számolt be a saját fejlesztésű vakcinájával kapcsolatban. A Moderna részvényárfolyama a hírre napközben közel 10 százalékkal csökkent, viszont zárásra 5 százalék körülire mérséklődött a mínusz. A Pfizer árfolyama pedig az elmúlt két napban több mint 6 százalékkal tudott emelkedni.

Mol: Megemelte a Mol részvényére vonatkozó célárát az mBanku elemzője és a korábbi tartási ajánlás után felhalmozásra ajánlja a részvényeket. Az elemzőház korábbi célára 2072 forint volt, amelyet 2158 forintra emelt, ami 16 százalékkal magasabb a tegnapi záróárnál.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.