KBC Equitas
2020. július 28. 15:20

7 fontos hír ma délután

  

Piacok: A kezdeti enyhe emelkedés után lefordultak az európai tőzsdék és jelenleg enyhe mínuszban tartózkodnak, és hasonló trendet követ a magyar tőzsde is. Az Egyesült Államokban a határiős indexek is enyhe mínuszt mutatnak, így a hét eleji emelkedés egyelőre megállni látszik, ám a piacok kivárhatnak a következő napok fontos gyorsjelentései és a Fed ma kezdődő kétnapos ülése előtt is. A piacokkal együtt most a nemesfémek árfolyama is lefordult, az arany 1938 dollárig, míg az ezüst 24 dollár környékére csökkent.

Gyorsjelentések: Több cég is közzétette a mai napon a negyedéves gyorsjelentését azonban az eredmények inkább vegyesek lettek. A Pfizer bevételei és profitja megverte a várakozásokat és a jelentéssel párhuzamosan megemelte az éves előrejelzését a cég. A Harley-Davidson meglepetésre veszteséges negyedévről számolt be a stratégiai átalakítások miatt, és a 3M bevételei és profitja is elmaradt várakozásoktól, így mindkét részvény árfolyama csökkenéssel nyithat. A vártnál is nagyobb volt a visszaesés a McDonald’s negyedéves számaiban, az összehasonlítható bevételek jelentős csökkenése és a konszenzustól elmaradó profit is csalódást okozott, az árfolyam a nyitás előtti kereskedésben 3 százalékot csökkent.

Az S&P 500 vállalatai közül csak a mai napon több mint 50 cég jelent, zárás után a nagyobb cégek közül az AMD, Visa, eBay és a Starbucks is közzéteszi a gyorsjelentését. Az Intel gyenge gyorsjelentése után az AMD-re optimisták a várakozások és a Visa második negyedéve is jól sikerülhetett a konszenzus szerint, míg az eBaynél is bevételek további növekedésére számítanak. A Starbucksnál a bevételek csökkenése mellett inkább az előrejelzés kerülhet a fókuszba.

USA koronavírus segélycsomag: A gyorsjelentések mellett kiemelt figyelmet kaphat még egy új fiskális csomag az Egyesült Államokban, amely a július végén lejáró korábbi segélycsomag helyébe léphetne. A csomag folytatódó megemelt összegű (a korábbi bér 70 százalékát jelentő) munkanélküli segélyeket jelenthetne, amely felváltaná az eddigi heti 600 dolláros juttatást, valamint ismételten egyszeri 1200 dollár összegű juttatást kaphatnának az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők.

MNB: Két hónap után ismételten állampapírokat vásárolt az MNB 10 milliárd forint értékben. A kötvényvásárlás az MNB korábban bejelentett 1000 milliárd forintos kötvényvásárlási programjának a része, azonban a lehetséges keretből csak kisebb mennyiséget használt fel az MNB.

Forint: A forint napközben mérsékelten gyengülni kezdett az euróval szemben és a 347-es szintet közelíti az árfolyam, míg a dollárral szemben 296 alatt tartózkodik a hazai fizetőeszköz.

Newmont: Újra az 1987 óta tartó csökkenő trendvonalhoz érkezett az aranybánya óriás Newmont Corporation részvénye, melyről májusban lefordult az árfolyam. A mostani 69-70 dolláros ellenállás legyőzésével elérhetővé válhat a kereskedési ötletünk 80 dolláros célszintje, az erről való lefordulás esetén azonban korrekció jöhet. Csütörtökön a negyedéves eredményeit is közzéteszi a vállalat, az esemény pedig növekvő volatilitással járhat. Az eddigi emelkedés miatt a friss technikai kép alapján megemeljük a stop-loss szintjét a jelentés közzététele előtt.

Richter: Szép növekedéssel zárhatta a második negyedévet a Richter, akár a bevételi, akár a profitszámokat nézzük, várakozásaink szerint a tavalyi évet jelentősen meghaladó számokra van kilátás. Ezzel az első félév is jól alakulhatott, emiatt pedig érdekes lehet az előrejelzés, májusban már az eredményhányadokkal kapcsolatban optimistább is lett a vezetés.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.