KBC Equitas
2020. július 22. 15:06

9 fontos hír ma délután

  

Piacok: Az elmúlt két nap emelkedése után megtorpantak a piacok, a vezető európai részvényindexek egyaránt enyhe mínuszban tartózkodnak és a magyar tőzsdén is kis mértékben gyengülnek a nagyobb részvények. Az USA-ban a tegnapi profitrealizálás látszódott a technológiai szektorban, míg az S&P 500 és a Dow Jones pluszban tudott zárni. A határidős indexeknél az amerikai nyitás előtt mérsékelt elmozdulásokat lehet látni.

USA-Kína kapcsolatok: Tovább éleződhet a feszültség az Egyesült Államok és Kína között, miután az USA 72 órát adott Kínának, hogy a houstoni konzulátust bezárja. Az USA a lépést az állampolgárok információinak, valamint a szellemi tulajdonnak a védelmével indokolta, míg Kína válaszlépéseket jelentett be, amennyiben az Egyesült Államok nem hajlandó visszavonni a rendeletet. A mostani lépés egy újabb fejezet a koronavírus és a kereskedelmi háború következtében mélyponton levő diplomáciai kapcsolatokban a két ország között.

USA jelzáloghitelek: Ismét tovább emelkedett a kereslet a jelzáloghitelekre az Egyesült Államokban. Egyrészt az alacsony kamatok miatt magas a kereslet az újafinanszírozásra, másrészt az új igénylések száma is növekszik. Összességében az elmúlt héthez képest 4,1 százalékkal, míg az egy évvel korábbihoz képest 19 százalékkal emelkedett a hiteligénylések volumene, amelyeknek 64 százaléka volt újrafinanszírozás.

Pfizer: Az Egyesült Államok kormánya megállapodott a Pfizerrel, hogy közel 2 milliárd dollárt fog fizetni a BioNTech-el közösen fejlesztett koronavírus vakcináért, és 100 millió darab védőoltás szállítására köthetnek megállapodást, amennyiben sikeresen zárulnak a klinikai tesztek.  A nyitás előtti kereskedésben a bejelentésre a Pfizer 4 százalékkal emelkedik, míg a BioNTech részvénye 6 százalékkal erősödik.

Ezüst: A nap eleji megtorpanást követően folytatja az elmúlt napok raliját az ezüst, amelynek az árfolyama napon belül elérte a 23 dolláros szintet is. A nagy rali közepette a korábban megfogalmazott kereskedési ötletünk célszintjét is elérte az árfolyam, valamint fontos szinteket tört át az ezüst, amelyek után magasabb szinteket is megcélozhat az árfolyam.

Gyorsjelentések: Fontos gyorsjelentések fognak érkezni ma este az Egyesült Államokból, a Microsoft és Tesla is zárás után teszi közzé a második negyedéves gyorsjelentését. Amennyiben a Tesla-nak sikerülne nyereséges negyedévet publikálnia, akkor teljesítené az S&P 500 indexbe való bekerülés egyik feltételét.

Légitársaságok: A Delta Airlines múlt heti jelentése után tegnap este a United Airlines is közzétette a negyedéves eredményeit, amelyek szintén borús képet festenek az iparág helyzetéről. A várakozások már a jelentés előtt is meglehetősen nyomottak voltak, így a gyenge eredmények már nem okoztak nagy csalódást, nem is várható jelentős árfolyamreakció a jelentés után. A vállalat menedzsmentje a harmadik negyedévtől már javulást vár, de szerintük a széles körben elérhető koronavakcina vagy gyógyszer kifejlesztéséig a forgalom alacsony maradhat. Holnap az American Airlines és a Southwest Airlines gyorsjelentése még további információkkal szolgálhat a szektor helyzetéről.

Daimler: Másodjára sem tudott 40 euró fölé kerülni a Daimler árfolyama, így egyre markánsabbnak tűnik ez az ellenállás. Bár az előzetes negyedéves számok nem sikerültek rosszul a múlt héten, a holnap érkező számok kockázatot jelenthetnek, így kereskedési ötletünket is frissítjük.

Snapchat: Újabb növekedési részvény okozott csalódást a jelentési szezonban, a Netflix után a Snap számait sem fogadták jól a befektetők, és 7 százalékos mínuszban nyithat a papír. A továbbra is masszívan veszteséges cégnél a vártnál kisebb ütemben bővült a felhasználók száma, és a bevételek növekedése is sokat lassult a korábbi negyedévekhez képest.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.