KBC Equitas
2020. május 8. 15:03

8 fontos hír ma délután

   

Munkanélküliség: Áprilisban a várt 22 milliónál kevesebben, 20,5 millióan veszítették el az USA-ban az állásukat a nem-mezőgazdasági szektorokban. Ezzel a munkanélküliségi ráta 14,7 százalékra emelkedett a várt 16 százalék helyett, és a márciusi 4,4 százalék után. Az átlagos órabérek a vártnál nagyobb ütemben, 4,7 százalékkal emelkedtek hó/hó alapon, ami az alacsonyabb bérkategóriákban nagyobb arányban előforduló leépítések hatását tükrözi. Az új munkanélküliségi kérelmek a múlt héttel bezáróan 33,5 milliónál járnak a lezárások kezdete óta.

Piacok: Az adatok ellenére, amelyek már aligha jelentenek meglepetést, a piacok tovább emelkednek. Az európai indexek 1 százalék feletti mértékben kerülnek ma feljebb, de az amerikai határidős indexek is pluszban állnak nyitás előtt. A BUX index ma 1 százalék körül emelkedik, amit a Richter másfél százalékos plusszal vezet.

Olaj: Az utóbbi másfél hét nagy emelkedése után az elmúlt két napban már megakadt a növekedés a Brent és a WTI esetében is. Az árfolyamok az 50 napos mozgóátlagot tesztelik, egyelőre sikertelenül. Az olajpiaccal kapcsolatban ma délutáni anyagunkban részletesebben is foglalkoztunk.

USA-Kína kapcsolatok: Az első lépcsős kereskedelmi megállapodás jó úton halad a legújabb információk szerint. A felek kooperációról biztosították egymást a kereskedelmi megállapodással, a közegészségüggyel és a gazdasági ügyekkel kapcsolatban is. A napokban már a vita elmérgesedéséről lehetett hallani, és olyan félelmek is megjelentek, hogy Kína akár elkezdheti értékesíteni több mint ezer milliárd dolláros amerikai államkötvény-állományát a háborúskodás keretében.

Roku: Közel 8 százalékos mínuszban nyithat ma az árfolyam, a jelentés ugyanis nem nyerte el a befektetők tetszését. Bár a bevételek szépen emelkedtek tavalyhoz képest, de a hirdetési bevételeknél azért a koronajárvány negatív hatást gyakorol, és sokan elkezdték visszafogni a kiadásaikat, emiatt lassulással nézhet szembe a cég. A mozgásban azért annak is szerepe lehet, hogy március közepe óta több mint a duplájára erősödött a papír, és a tegnapi kereskedés során is nagyot ment a 200 napos mozgóátlagról. Most nagyjából újra a szint körül nyithat az árfolyam.

Dropbox: Itt már jobban fogadták a befektetők a számokat, és a tegnapi 7,6 százalékos ugrás után újra közel 4 százalék pluszban nyithat a papír. A bevételek szépen erősödtek, és nettó soron is sikerült ezúttal pluszt elérni, a távmunka miatt ugyanis egyre nagyobb az igény a cég szolgáltatásaira. A menedzsment az idei évre 1,88-1,9 milliárd dolláros bevételt vár, ami szintén megfelel az elemzők várakozásainak, ráadásul a nettó soron is pozitív lehet az idei esztendő.

Disney: 4 hónapnyi zárva tartást követően percek alatt elfogytak a Disney kínai parkjának a május 11-i újranyitására szóló belépőjegyek. Igaz, a teljes kapacitás melletti látogatószámnak csupán a harmada lesz beengedve, és távolságtartási szabályok is érvényben lesznek. Az amerikai, hongkongi és párizsi Disney-parkok egyelőre továbbra is zárva tartanak.

Graphisoft Park: Az igazgatóság korábbi döntése alapján részvényenként 1060 forintot fog fizetni a Graphisoft Park, a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja pedig május 29-e lesz. Ez azt jelenti, hogy utoljára május 27-én lehet kereskedni az osztalékra jogosító részvényekkel. Az osztalékfizetés várható időpontja június 8-a lesz.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.