KBC Equitas
2020. március 20. 13:52

7 fontos hír ma délután

   

Piacok: Egyelőre kitart a pozitív hangulat a világ tőzsdéin, bár a kezdeti jelentősebb pluszok némileg mérséklődtek délutánra. Az európai vezető indexek 2-5 százalék közüli emelkedésben vannak és az amerikai határidős indexek is pluszban vannak nyitás előtt, a Nasdaq limittel emelkedik. A befektetők továbbra is a gazdasági stimulusok hatékonyságában bízhatnak.

Likviditás: Sikeresnek látszik a Fed nyolc amerikai nagybankkal közös fellépése, melynek keretében a jegybank közvetlenül nyújt rövid lejáratú hitelt a ”diszkont-ablak” segítségével. Még az 1929-es válság során stigmatizálódott ez a megoldás, így a mostani együttműködés célja az volt, hogy a betétgyűjtő intézmények újra elkezdjék használni a likviditást nyújtó megoldást a negatív asszociációktól való félélem nélkül. Tegnapi nyilatkozatában a Fed biztatónak nevezi az első napokban látott megnövekedett érdeklődést.

Dollár: A likviditási helyzet javulásával a dollár emelkedése is megállt ma, az EURUSD ugyan inkább stagnál, a dollár index viszont 1 százalékos csökkenést mutat.

Koronavírus: A fertőzöttek száma világszerte elérte a 245 ezer főt, és a WHO szerint a járvány terjedése felgyorsult. A La Stampa információi szerint az olasz kormány május 1-jéig tervezi meghosszabbítani a jelenlegi intézkedéseket (többek között kijárási tilalom), és a katonaságot is bevetné a betartatás érdekében.

Arany: A dollár gyengülésével az aranynak is jó napja van, ma 2 százalék feletti emelkedésben van a nemesfém árfolyama.

Olaj: Az olajpiacon is folytatódik a lendület, a Brent már 30 dollár fölött is tartózkodott, de jelenleg is 17 százalékkal magasabban van az árfolyam a szerdai mélyponthoz képest.

Apple: Mivel a járvány miatt fennakadások vannak az Apple ellátási láncában, valamint a cég Kínán kívül bezárta a kiskereskedelmi üzleteinek jó részét, így megnövekedhet az online forgalom. Annak érdekében, hogy ne legyen kínálati probléma az Apple egy vevőnek legfeljebb 2 darab iPhone készülék megrendelését engedi. Az Apple árfolyama 2 százalék körüli pluszban nyithat ma.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.