KBC Equitas
2017. augusztus 10. 14:43

7 fontos hír ma délután

   

Továbbra is feszült a légkör a nemzetközi piacokon az észak-koreai helyzet miatt, így a főbb európai részvényindexek 1,2 és 0,2 százalék közötti mínuszban mozognak. A határidős részvényindexek alapján a tengerentúli piacokon is folytatódhat a negatív hangulat a nyitást követően. Az amerikai piacok zárását követően az Nvidia és a Snap teszi közzé gyorsjelentését.

Felülteljesítést mutat a magyar tőzsde, ugyanis a BUX index 0,6 százalékos emelkedést tud felmutatni. Az emelkedésben a Mol jár az élen 1,1 százalékos emelkedéssel, amit az OTP és a Richter követ 0,5 százalékkal. A Magyar Telekom csak kisebb, 0,2 százalékos emelkedésre képes. Kedvező építőipari számokat közölt a KSH, ugyanis az építőipari termelés júniusi volumene 1,1 százalékkal haladta meg a májusi szinteket.

Kedvező gyorsjelentések érkeztek az amerikai kiskereskedelmi szektorból. A Macy’s 48 centet ért el a tisztított egy részvényre jutó eredmény soron, a várt 45 centhez képest, valamint az egy éve nyitva lévő üzletek értékesítése is felülmúlta a várakozásokat, ugyanis az 2,5 százalékot csökkent, míg az elemzők 3 százalékos csökkenéssel számoltak. A Kohl’s is szépen teljesített, 1,24 dollárt értek el a tisztított egy részvényre jutó eredményben a várt 1,19 dollár helyett.  Ennek ellenére a gyenge nemzetközi hangulat miatt a Macy’s 0,35 százalék, míg a Kohl’s 1,5 százalékos mínuszban nyithat.

Közel van a Tesla az elektromos, önvezető kamionok teszteléséhez a Reuters információi szerint. A vállalat árfolyama kisebb pluszban tartózkodik a nyitás előtti kereskedésben.

A Facebook bejelentette átalakított videó szolgáltatását, amelynek a „Watch” nevet adta. Az új szolgáltatás kibővített programozási lehetőségeket fog kínálni, amely első körben az Egyesült Államokban lesz elérhető egy limitált kör számára. A vállalat árfolyama 0,4 százalékos mínuszt mutat a nyitás előtti kereskedésben.

0,4 százalékkal 180 726 darabra tudta növelni az autó értékesítéseit a BMW csoport júliusban, azonban az Egyesült Királyságban 8,8 százalékkal, míg az Egyesült Államokban 14 százalékkal estek vissza az értékesítések. A Minik jól szerepeltek, 2 százalékkal nőtt az értékesítésük. A német autógyártó árfolyama 0,4 százalékkal csökkent eddig a mai kereskedés során.

Már 50 dollár fölött jár az olaj árfolyama, miután több mint 1 százalékot emelkedett Szaúd-Arábia bejelentetését követően miszerint 10 százalékkal csökkentené szeptemberben az ázsiai partnereinek szállítandó olaj mennyiséget. A WTI hordónkénti ára 50,12, míg a Brent 53,52 dollárnál jár. 


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.

Adatait az adatkezelési tájékozatónak megfelelően kezeljük, e-mail címét nem adjuk ki harmadik fél számára.